Bivši najdeblji čovjek na svijetu
5

VIDEO / Paul Mason: U svojoj koži osjećam se kao zatvorenik

Klix.ba
Paul Mason
Paul Mason
Paul Mason, bivši najdeblji čovjek na svijetu, kazao je kako se danas osjeća kao zatvorenik u svojoj koži.

Mason se počeo nekontrolisano jesti nakon što ga je ostavila djevojka a nakon toga, zbog prekomjerne težine, izgubio je i posao.

Tada je imao 450 kilograma. Odlučio je ovaj 51-godišnji Britanac suočiti se sa svojim problemom i napraviti gastroplastiju, odnosno uraditi gastrični bajpas i uspio je smršaviti nevjerovatnih 300 kilograma.

Danas, Mason se suočava sa drugim problemom a to je višak kože koji mu, kaže, izuzetno smeta u kretanju.

"Boli me kada vidim svu ovu kožu na sebi koja mi izuzetno smeta u svakodnevnom životu", kazao je Mason koji je odlučio plastičnom operacijom skinuti višak kože. Ukoliko se odluči na neku privatnu kliniku za plastičnu hirurgiju, morat će platiti približno 40.000 eura.

Britanski Nacionalni sistem zdravstva je za ovog bišeg poštara u proteklom periodu morao platiti preko 1,2 miliona eura.

Ukoliko bi prihvatili i ovaj put uraditi plastični zahvat na Masonu, Britanac će morati čekati najmanje dvije godine prije nego se riješi viška kože na svom tijelu.

Podsjetimo, Paul Mason bio je i zvanično najdeblji čovjek na svijetu sa 450 kilograma i nakon mnogobrojnih operacija, danas teži 158 kilograma.

Prije 11 godina, vatrogasci su morali srušiti zid kako bi ga iznijeli iz kuće i odvezli u bolnicu.