Prijelomni trenutak
0

Smršavila 45 kilograma nakon što ju je dečko ostavio zbog debljine

Klix.ba
Kada ju je prije godinu dana zaručnik ostavio zbog viška kilograma samo nekoliko sedmica pred vjenčanje, 31-godišnja Pamela Doyle odlučila je stvari preuzeti u svoje ruke i promijeniti životni stil.

Škotlanđanka je od tada odlučno krenula u borbu sa prekomjernom težinom i uspjela smršaviti čak 45 kilograma. Sada ima 62 kilograma.

"Moj bivši dečko me je ostavio jer se nije mogao nositi sa mojom težinom i problemima sa kojima se suočavaju pretili ljudi. To ga je činilo nesretnim", kaže Pamela. Priznaje da je, dok je imala višak kilograma, i sama bila nesretna, no nije se mogla odreći hamburgera, pomfrita i gaziranih pića.

"Krila sam se od ljudi jer me je bilo sram. Čak sam i kupovinu obavljala online kako ne bih nikoga srela, a sada se osjećam nevjerovatno. Vratilo mi se samopouzdanje, a posebna satisfakcija mi je bio trenutak kada me je moj bivši dečko vidio. Bio je u šoku", govori Pamela.

Kako je ispričala Daily Mailu, njih dvoje su se počeli zabavljati kada je ona imala 17 godina i normalnu kilažu. No, loše prehrambene navike su učinile svoje. Bivši dečko ju je pokušao podstaći da smršavi, ali ona nije imala ni snage ni volje za dijetu.

"Bila sam očajna kada me je ostavio, ali se ispostavilo da je upravo to bilo ono što mi je trebalo", zadovoljno ističe Pamela.

U mršavljenju joj je pomogao lični trener s kojim je trenirala po 30 minuta šest puta sedmično. Bitni faktori za Pamelu bili su promjena načina razmišljanja i odlučnost.