Novo izdanje
142

Oazina moć hidratacije u Hydra Power bočici: Evo zašto je važno unijeti dovoljno vode u organizam

Oazino ljetno izdanje ima "zadatak" da nas podsjeti na važnost hidratacije i moć vode koja nam je neophodna za organizam, koji jedino vodu prepoznaje kao tekućinu.

"Naša misija je da stalno ukazujemo i podsjećamo naše potrošače o važnosti dovoljnog ispijanja vode tokom dana. Uvijek ističemo benefite vode po naše tijelo i razloge zašto je potrebno svakodnevno konzumirati. Uzmemo li u obzir da voda potiče probavu, reguliše našu tjelesnu temperaturu, izbacuje toksine iz organizma, osigurava adekvatnu čvrstoću, gipkost i elastičnost tkiva i daje nam dovoljno energije za normalno funkcionisanje tokom dana, dovoljni su razlozi da unesemo optimalnu količinu od 2 litra dnevno", ističe Senida Medić, brend menadžer kompanije Oaza.

U nastavku pročitajte samo neke od značajnih stvari za naš organizam, a na koje utječe unos optimalne količine vode:

  • Istraživanja navode da je 75 posto ljudi hronično dehidrirano. Kod 37 posto osoba je mehanizam žeđi toliko oslabljen da ga se često zamjeni s mehanizmom gladi.

  • Jedna čaša vode zaustavila je ponoćne napade gladi kod skoro 100 posto osoba na dijeti koje su sudjelovale u jednom američkom istraživanju.

  • Nedostatak vode je uzrok broj jedan dnevnog umora.

  • Osam do 10 čaša vode dnevno može značajno ublažiti bolove u leđima i zglobovima kod čak do 80 posto osoba s ovim problemima.

  • Ispijanjem pet čaša vode dnevno smanjuje se rizik obolijevanja od raka debelog crijeva za 45 posto, raka dojke za 79 posto, te raka mokraćnog mjehura za 50 posto.

Ako obratimo pažnju na sve navedene podatke, ne preostaje nam ništa drugo nego da novu Oazinu Hydra Power bočicu od 0.5 i jednog litra potražimo u trgovinama širom BiH.