Novi sadržaji
973

Na Malak Farmi izgrađeno jedinstveno dječije igralište "Dječija Malak Farma"

Dječija Malak Farma
Dječija Malak Farma
U sklopu projekta i ideje "Igrajmo se i učimo na Farmi" na Malak Farmi je izgrađeno edukativno dječije igralište pod nazivom Dječija Malak Farma.

Na projektu edukativnog dječijeg igrališta angažovani su profesionalci koji su pomno dizajnirali svaki kutak u kojem će se djeca rado zaigrati, a pri tome i doživjeti i osjetiti farmu i život na selu na njima svojstven način, te učiti i razvijati svoje kognitivne, kreativne i motoričke sposobnosti kroz lijepu igru.

Briga o najmlađima i učenje kroz igru

Dječija Malak Farma
Dječija Malak Farma

Vodeći se izrekom: "Na mladima svijet ostaje", stručni tim ljudi sa Malak Farme se odlučio da miloj djeci i mladima, koji su najvrijedniji dio društva na jedinstven način, kroz zabavu i igru, predstavi život na selu i vrijednost sela i prirode. Igrajući se i obilazeći razne tematske cjeline igrališta, djeca imaju priliku steći sliku o tome kako to izgleda život na selu.

Tematski izgrađene cjeline za interaktivno učenje

Edukativno igralište Dječija Malak Farma odlikuje visok standard sigurnosti sa tematski izgrađenim cjelinama u kojima će mališani sigurno pronaći kutak za sebe.

Unutar Dječije Malak Farme djeca imaju priliku da posjete male pogone Seljaka, Mljekara i Mesara, te da vide koju to sve opremu Farmer koristi u svom radu na Farmi.

Dječija Malak Farma
Dječija Malak Farma

U sklopu igrališta, izgrađen je i mali amfiteatar od drveta u kome možete održati čas u prirodi ukoliko dolazite na školski izlet. Pored amfiteatra, na igralištu se nalaze i mnogi drugi zanimljivi objekti poput: kuhinje sa posuđem, improvizovanog bunara za vodu, table sa edukativnim igricama, traktora u svojstvu tobogana i još mnogo zanimljivih objekata koje će oduševiti mališane. Drvo, kao jedan od plemenitih materijala uglavnom preovladava u konstrukciji svih objekata na dječijem igralištu.

Dječija Malak Farma
Dječija Malak Farma

Malak Farma - mjesto za cijelu porodicu

Osim što ćete vašoj djeci priuštiti nezaboravan dan na Dječijoj Malak Farmi, Malak Farma nudi i mnoge druge aktivnosti za djecu i(li) odrasle, od adrenalin parka za djecu i odrasle, zip-line-a za djecu i odrasle, jahanja konja, paintballa i api terapije, a uz sve to u restoranu u sklopu Malak Farme imate priliku probati pravu domaću hranu koju domaćini pripremaju od domaćih, zdravih namirnica koje proizvode vrijedni Seljak, Mljekar i Mesar. Na Farmi se nalazi i pregršt lijepih šetnica i šadrvana u kojima možete uživati u pogledu na okolnu prirodu.

Dječija Malak Farma
Dječija Malak Farma

Nove cijene ulaznica za Malak Farmu

Od subote, 24. juna 2023. na snazi su nove cijene ulaznica na Malak Farmi.

Cijena ulaznica za djecu, u koju je uključen ulaz na Farmu, besplatan Seljakov domaći sirup sok i cjelodnevni pristup dječijem igralištu je 5 KM. Dolazak nije potrebno rezervisati osim u slučaju da se radi o većim grupama djece kao što su organizovane posjete škola ili vrtića.

Ulaznica na Malak Farmu za odrasle je 7 KM, u nju je uključen ulaz na Malak Farmu i besplatan Seljakov domaći sirup sok.

Više informacija o projektu i ostalim aktivnostima možete dobiti putem info broja: 061-901-900, maila [email protected] ili putem profila društvenih mreža Malak Farme Facebook i Instagram.

Domaćini sa Malak Farme svoj djeci poručuju: "Dođite da zajedno učimo i igramo se na Malak Farmi".