|

Zvijezde filma "Moonlight" pozirale u novoj kolekciji Calvina Kleina

Zvijezde filma "Moonlight" pozirale u novoj kolekciji Calvina Kleina
1
Klix.ba
28.2.2017. u 08:50
59
komentara
1

dijeljenja
1/5 Mahershala Ali (Foto: Calvin Klein)
2/5 Mahershala Ali (Foto: Calvin Klein)
3/5 Trevante Rhodes (Foto: Calvin Klein)
4/5 Alex Hibbert (Foto: Calvin Klein)
5/5 Ashton Sanders (Foto: Calvin Klein)
Zvijezde filma "Moonlight" Ashton Sanders, Mahershala Ali, Trevante Rhodes i Alex Hibber snimili su seriju crno-bijelih fotografija za proljetnu kolekciju Calvina Kleina.
"Nastup tih glumaca u filmu duboko je utjecao na nas i napravio značajan prikaz muškosti na drugačiji način", kazao je kreativni direktor kompanije Calvin Klein Pieter Mulier.

Iz kompanije dodaju da je ovo svojevrsno priznanje za fantastične glumce koji kroz ono što rade otkrivaju kako je danas biti muškarac.

"Ovi ljudi pokazuju kako se ugodno osjećati u svojoj koži, figurativno i doslovno", kazali su iz kompanije.

Ovogodišnja dodjela Oscara bila je velika noć za ekipu filma "Moonlight". Mahershala Ali je dobio nagradu za najbolju sporednu ulogu, scenarista i reditelj Barry Jenkins i koscenarista Tarell Alvin McCarney su dobili nagradu za najbolji adaptirani scenarij, a film je na kraju u veoma nezgodnom trenutku osvojio i nagradu za najbolji film.

Pobjeda "Moonlighta" je historijska. Mahershala Ali je postao prvi glumac musliman koji je osvojio Oscara, "Moonlight" je prvi LGBT film koji je dobio nagradu za najbolji film, a Jenkins je prvi afroamerički scenarista i reditelj koji je ikada bio nominovan za najboljeg reditelja.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...