{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zrinka Cvitešić podržala bh. dizajnere u Londonu

19.2.2013. u 13:56
0
8
Zrinka Cvitešić podržala bh. dizajnere u Londonu
0
U prepunoj galeriji Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu protekle subote otvorena je izložba Udruženja modnih djelatnika i kostimografa Modiko pod nazivom "HangOn".
Među više od stotinu posjetilaca, modnih profesionalaca i ljubitelja dizajna, izložbi je prisustvovao i veliki broj stranih medija, među kojima i BBC.

Podršku bh. dizajnerima, stilistima, fotografima, šminkerima i frizerima dali su i ministar kulture FBiH Salmir Kaplan, ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović, predstavnica British Councila u BiH Amila Lagumdžija, kao i poznata glumica sa trenutnom adresom u Londonu Zrinka Cvitešić.

Interaktivna izložba koja sadrži dvodimenzionalne modne instalacije, fotografije, audio-vizuelne elemente i Modiko showroom svojim konceptom nedostatka treće dimenzije nije samo tretirala situaciju umjetnika u BiH, nego je simbolično oslikala probleme sa kojima se individue susreću i mogu poistovijetiti u svim dijelovima svijeta.

"Dublji smisao i jedinstven koncept viđenja mode u današnjem vremenu zaintrigirala je sve prisutne posjetitelje i otvorila vrata novim poslovnim poznanstvima i kontaktima za dalju saradnju. Izložba će biti otvorena do 23. februara, a nakon toga se iskreno nadamo da ćemo imati priliku s njom se predstaviti i domaćoj publici", poručili su iz Modika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: