Moda i ljepota
1

Zorica Babić radi u NVO sektoru i želi titulu Miss Earth

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Učesnica finalnog izbora Interfly & Miss Earth BiH 2013 rođena je 1988. godine u Glamoču, gdje i živi. Nakon završene srednje škole uključila se u rad u nevladinom sektoru.

Za naš portal kaže da se kroz taj rad naučila i uči većoj odgovornosti, funkcionisanju u timu, snalaženju u stresnim situacijama, a poboljšala je i svoje komunikacijske sposobnosti.

Zorica je i finalistica Izbora Interfly & Miss Earth BiH 2013. Kroz ovo takmičenje i brojne ocjenjivačke susrete koje je prošla, naučila je kako pokazati stav i svoju ljepotu na najbolji način. Kaže da će joj nakon završetka takmičenja ostati znanje i iskustvo o poslu za cijeli život.

Ona nije lažno skromna i ne skriva da priželjkuje lentu ili titulu, jer nakon mnogo uloženog truda želi što bolji rezultat za sebe.

Priželjkuje karijeru u svijetu modelinga, a najviše je privlači posao fotomodela. Voljela bi raditi kampanje za poznate brendove, a kako je kod nas modna industrija slabo razvijena teži ka zemljama gdje bi imala bolje uslove za posao.

Aktivistica je nevladinog sektora iz oblasti problematike mladih i obrazovanja u BiH. Učestvuje na brojnim projektima, radionicama i seminarima neformalnog obrazovanja. Slobodno vrijeme koristi za sport i rekreaciju te naravno druženje sa prijateljima.

Muškarac kojeg bi na ulici primijetila je crn, visok, pravilo građen i nasmijan. Zorica ipak kaže da ne postoji određeni tip muškarca prema fizičkom izgledu, jer pri drugom kontaktu izgled pada u vodu ili postaje manje bitan u odnosu na druge kvalitete.

Zorica na fotografijama nosi haljinu salona MINEA iz Vogošće, za šminku su bile zadužene Maja Koristović Talović i Vesna Husić za Kryolan, frizuru Haris Vesnić za Harologi i obuću Deichmann.