|

Zgrozila javnost: Stella McCartney preferira žive kosture kao modele

Zgrozila javnost: Stella McCartney preferira žive kosture kao modele
9
Klix.ba
1.10.2014. u 12:07
37
komentara
9

dijeljenja
Zgrozila javnost: Stella McCartney preferira žive kosture kao modele Foto: Print screen/Instagram
Slavna dizajnerica Stella McCartney zgrozila je javnost kad je na svoj Instagram profil postavila fotografiju premršave manekenke.
Šokantna izjava Kate Moss o tome kako "ništa nije toliko ukusno koliko je dobar osjećaj mršavosti" izgleda da je parola i slavne dizajnerice Stelle McCartney.

Dizajnerica je jučer na svoj Instagram profil postavila fotografiju modela koji nosi majicu iz kolekcije ljeto 2015. sa komentarom "Dobro je nosi!", nakon čega su joj se javile stotine ljudi sa komentarima i kritikama na račun premršavog i gotovo anoreksičnog izgleda modela. Jedan od njih glasi: "Odvratno. Ovo nije nošeno dobro, ovo visi na kostima."

Neki od njenih milion followera su čak pokrenuli kampanju "unfollow Stella", što je rezultiralo uklanjanjem fotografije samo nekoliko sati nakon njenog postavljanja. Umjesto anoreksičnog modela, Stella je ovaj postavila fotografiju nove manekenke, britanskog modela Malaike Firth kako nosi istu majicu.

Stella je razljutila i feministice nakon što je na pariškom Fashion Weeku izjavila kako su "snažne žene neprivlačne".

Njena najnovija kolekcija slavi "nježnost žene i njenu osjetljivost", a dizajnerica je poručila kako su "snažne žene prilično agresivne i ne baš privlačne."
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...