{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekt na ponašanje muškaraca

Klix.ba
20.11.2014. u 14:06
53
60
Visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekt na ponašanje muškaraca
53
Visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekt na ponašanje muškaraca
Ilustracija
Nošenje cipela sa visokom petom može biti svojevrsna tortura, no nauka kaže kako ima i svoje prednosti: muškarci su spremniji da na ulici pomognu ženama koje nose visoke štikle.
U seriji francuskih studija nedavno objavljenih u žurnalu "Archives of Sexual Behavior", istraživači su ispitali način na koji vrsta obuće utječe na spremnost ljudi da pomognu strancima.

U prve dvije studije, žene su nosile ravnu obuću, štiklu od 5, štiklu od 9 centimetara, te su za zadatak imale da na ulici za pomoć upitaju 270 muškaraca i 180 žena. Žene koje su nosile visoke štikle u ovom su eksperimentu imale više sreće kod muškaraca, dok su žene bile spremnije pomoći bez obzira na visinu štikli.

U drugoj studiji su žene sa ravnom, niskom i visokom petom imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika ili prolaznice. Istraživači su nakon 360 primjera primijetili opet kako su muškarci spremniji priskočiti u pomoć ženama u visokim štiklama, dok visina pete nije imala nikakav utjecaj na žene prolaznice.

Još jedna studija je pokazala mušku zainteresiranost za visoke pete: istraživači su eksperiment sa ulice prebacili u tri različita kafića, te su mjerili koliko je vremena bilo potrebno da 36 muškaraca priđu ovim ženama koje su sjedile same. Ko bi pomislio - muškarci su prije prilazili ženama u visokim petama.

Nije potrebno biti genij da bi se vidjelo o čemu se ovdje radi - visoke su pete nevjerovatno seksi, te se nesvjesno povezuju sa atraktivnim ženama. Autori studije su zaključili kako "visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekt na ponašanje muškaraca".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: