Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svrha hidžaba je pokriti žensko tijelo i obline tako da ne izaziva požudu kod suprotnog spola. Ovakvom vrstom eksponiranja hidžab gubi svoju svrhu. U čemu je poenta?
Pristojne muslimanke sa hidzabom ne poziraju za kamere!
nidze veze
Ovo može biti sve samo ne nešto što ima veze s bilo kojom vjerom! Bolje bi bilo svima da se ovakvi kao ova manekenka ili ovakav magazin odmaknu i ostave na miru bilo kakvu vjeru. Poštovanje svakoj vjeri ali s ovakvima samo dolazi do bespotrebnih prepucavanja i izrugivanja što nije potrebno! Pozdrav svim dobrim ljudima i ovakve članke je bolje preskočiti jer nameću nešto što nema veze nisčim 🤷🏻‍♂️
Sto su se bosanci uspalili
kao ljepota može bit i i bez oblin, jel to poruka?
Zena moze i gola ulicom hodati. Dzinice muslimanke mogu gole hodati. Ako si dzinica slobodno prosetaj. 💓
"O Vjerovjesniče, reci ženama svojim, i kćerima svojim, i ženama vjernika neka spuste haljine svoje niza se. Tako će se najlakše prepoznati pa neće napastovane biti. A Allah prašta i samilostan je." (Al-Ahzab 59) Gdje je ovdje spomenuto pokrivanje glave? Haljina se ne nosi na glavi.
"Niza Se"... Čovjek, u ovom slučaju žena nije od vrata prema dole nego njeno cijelo biće
Sad je najbolji model propisan u medresi sto znaci da je to i najzena ili djevojka. Onda su ove sa "turbanima" malo manje muslimanke jer su se malo vise otkrile, a na kraju dodju nepokrivene koje su zaista necasne. Sve i da se to u medresi ne uci, tako nekako sljeduje da poslusnici dobiju ili ocekuju najbolje. Ali zivot nas uci da stvari nikada ne ispadnu takve kakve ih planirate. 😂
ZulQarneyn Zastor ne pomaze da sakrijes ukrase i ljepotu. To se stavlja u seharu. Zastor pomaze da neopazeno posmatras oko sebe, a da te niko ne primjeti. 👳
Ne želim biti bahat ili nepristojan ali zaista ne gotivim Muslimane i njihov zaostali zatucani netolerantni life style
@MilanBanditic koga briga sta ti volis ili ne,ja samo znam da je njen shupaq cistiji od tvojih usta!
Spooner Zasto ti mislis da ja zelim da naudim Islamu ili muslimanima? Jesi ti neki primjer muslimana za slijediti? To je Crkva sto ti predstavljas, a ne Islam.
ZulQarneyn Pa casne sestre se pokrivaju zato sto su zaredjene. Kod muslimanki zaredjenost ne postoji osim onih koje misle da su se pokrivanjem zaredile. Nema to u Islamu sto vi hocete da postignete sa hidjabom. To je aksesoar i u dzamiji se nosi zbog istog razloga zbog bi se trebao nositi u kuhinji - da se ne rasipa kosa i ne vuku svuda dlake. Sta vise sanjate?
Jel ta kuraba hidzabska još nevina? Ma moš mislit
I kod Kur'ana je slično kao i kod izbora u BiH , nije važno kako si glasovao nego tko broji glasove. Tako i u Kur'anu - nije baš previše važno šta piše nego je važnije tko ti to (koji imam) tumači a kod tumačenja ima baš mogućnosti za kreativnost. Tako da je sasvim moguće da jedna te ista stvar piše ali u tumačenju dva čovjeka mogu otići u dvije sasvim suprotne strane, a isto čitali i isti tekst napisan.