Promo
250

Matrix Rock The Blondes: Frizerski "rock show" održan u Sarajevu

Rock The Blondes – jedinstveni frizerski show i look&learn seminar prestižnog američkog brenda Matrix, u utorak je okupio preko 50 frizera iz cijele BiH, koji su došli naučiti kako koristiti svjetski obožavane Matrix blonde boje za kreiranje popularnih plavih nijansi s Instagram efektom.

Brend za hair artiste

Na ovom nesvakidašnjem frizerskom eventu, održanom u poznatom hotelu Hollywood na Ilidži, u organizaciji ekskluzivnog distributera ovog velikog brenda - Frizerlanda, tražila se čak i stolica više.

Kao brend koji dolazi od giganta L'Oréal USA, posvećen modernim i kreativnim frizerima koji žele pomjerati granice, Matrix je uspio zagolicati maštu svih onih frizera koji žele biti mnogo više od frizera, koji žele postati savremeni hair artisti i profesionalci.

Rock 'n' roll plavuše

Kako "ubiti" neželjene žute, crvene ili narančaste tonove i kreirati jedinstvene i ultramoderne blonde nijanse kose, ponegdje začinjene pramenovima u vivid Color Cult bojama kakve nose slavne Matrix poklonice – Fergie i Carmen Electra, frizerima je pokazao kreativni team iz Hrvatske - edukatorica Matrixa za BiH Nada Križić, te hair artisti Dijana Plančak i Marko Listeš, koji su prisutnim frizerima ujedno otkrili brojne profesionalne trikove i tehnike koje će moći kasnije koristiti u svom svakodnevnom radu.

Boje za Instagram generaciju

Za stvaranje posebnih efekata kod plave kose, poput balayagea i tzv. beachwaves-a, korištene su SoColor Extra Blonde - ekstremno njegujuće boje s Cera-Oil tehnologijom, uz pomoć Matrixovog famoznog izbjeljivača Light Mastera i ColorSync tone-on-tone koloracija, hvaljenih od strane ne samo redovnih korisnika ovog brenda, već i svih drugih frizera koji su imali priliku iskusiti rad s ovim preparatima.

Matrixove boje za kosu, kombinirane s preparatima za njegu i stilizaciju, odgovaraju najnovijim trendovima u svijetu kose, kakve možemo vidjeti svakodnevno na društvenim mrežama.

Svim frizerima koji svoj rad žele podići na sasvim novi nivo, Matrix i Frizerland otvaraju svoja vrata, a prvi korak počinje ovdje.