Novi dizajn
0

Između modnog avanturizma i dizajnerskih grešaka: Da li smo pretjerali s traperom?

Klix.ba
Na američkim platformama koje se bave prodajom odjeće pojavile su se nove kolekcije odjevnih materijala rađene s traper platnom. Mediji, ali i korisnici društvenih mreža sa pravom se pitaju - da li smo stvarno pretjerali sa traperom?

New York Post nedavno je objavio da je modni brend Unravel Project, a čije su modele ranije nosile Kim Kardashian i Rihanna, otkrio kako će izgledati novi komad traperica iz njihove kolekcije.

Riječ je o komadu odjeće koji je moguće kupiti za 405 dolara, a kojeg su američki mediji prozvali u krajnju ruku bizarnim. U opisu trepera navodi se kako je riječ o komadu koji je dizajniran tako da izgleda kao "odrezani vrh omiljenih traperica".

Ovaj modni dodatak stavlja se oko struka, a na stranicama koje se bave prodajom odjeće ističe se kako "izgleda još moćnije" ukoliko se nosi s kožnim remenom.

Mediji, ali i korisnici društvenih mreža pitaju se da li smo stvarno pretjerali sa upotrebom traperica i postoji li uopće granica između modnog avanturizma i dizajnerskih greški.

Mashable postavlja pitanje i da li modne kompanija stvaraju smiješnu odjeću samo zbog stvaranja publiciteta, odnosno zbog odnosa s javnošću.