Nasljednice kroksica
416

Gumene patike na štiklu hit Fashion Weeka u Londonu

Klix.ba
Britanski dizajner Christopher Kane predstavio je na Fashion Weeku u Londonu svoju novu jesenju kolekciju obuće, a pažnju publike najviše su privukle gumene patike na štiklu.

Kane je inače poznat po svojim čudnim i ekstravagantnim modelima obuće. On je prvi uveo kroksice u svijet dizajnerske mode prije dvije godine, iako mnogi tu ideju pripisuju modnoj kući Balenciaga.

Britanac je u novoj kolekciji odlučio eksperimentisati s patikama čije džonove je pretvorio u štikle. Zadnji dijelovi svih modela patika zamijenjeni su predimenzioniranom oprugom koja olakšava hodanje i smanjuje pritisak koji kod hodanja u lošoj obući trpe zglobovi i kralježnica, piše Elle.

Svaki model nove Kaneove kolekcije ukrašen je s prednje strane biserima, perlama, cvjetićima, šljokicama... Modni kritičari predviđaju kako su Kaneove patike na štiklu nasljednice kroksica na punu petu koje su prošle godine rasprodane prije nego što su puštene u prodaju.

Kolekcije Christophera Kanea već dugo se smatraju jednim od najpopularnijih na londonskom Fashion Weeeku. Njegovi modeli uvijek su posebni i ukrašeni raznim oblicima i dezenima.