Moda i ljepota
6

Gigi Hadid na novoj naslovnici Voguea nosi samo Chanel No. 5

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Gigi Hadid se pojavila ne na jednoj, nego na dvije različite naslovnice francuskog izdanja magazina Vogue.

Gigi se ovom prilikom pojavila na naslovnici martovskog broja francuskog izdanja slavnog magazina Vogue koji je mladu manekenku proglasio "modnim fenomenom nove generacije".

Dvadesetogodišnjakinja se našla ispred objektiva fotografskog tima Mert & Marcus, poziravši za dvije verzije naslovnice - sa i bez odjeće.

Hadid je obje fotografije podijelila na svom Instagramu, a ispod fotografije na kojoj je bez odjeće napisala je "Ovdje nosim uglavnom samo Chanel No. 5".

And here's the version where I'm wearing mostly Chanel N°5 ;) lol @vogueparis

Fotografiju objavljuje Gigi Hadid (@gigihadid)

Jelena Noura Gigi Hadid rođena je 23. aprila 1995. godine u Los Angelesu. Hadid ima palestinske i holandske korijene. Njen otac Mohamed Hadid je agent nekretninama, dok je majka Yolanda Foster bivši model.

Hadid je, pored manekenstva, i poznata TV ličnost, a dosad se pojavljivanla u brojnim realty emisijama kao što je The Real Housewives of Beverly Hills, muzičkim spotovima kao što je "How deep is your love" Calvina Harrisa. Poznata je i po svom prijateljstvu sa Kendall Jenner, mlađom sestrom Kim Kardashian.

Nakon što su se njeni roditelji razveli, njena majka se udala za muzičkog producenta Davida Fostera. Hadid ima sestru Bellu i brata Anwara, kao i dvije starije polusestre s očeve strane. Njena sestra Bella također je model i njih dvije često rade skupa.

Njena karijera modela počela je kada je imala samo dvije godine, a kada ju je otkrio Paul Marciano iz kompanije Guess, za koju je počela raditi još kao beba.

Srednju školu u Malibuu je završila 2013. godine, nakon čega se preselila u New York kako bi nastavila školovanje i karijeru modela.

U februaru 2014. godine prvi se put pojavila na New York Fashion Weeku, a dosad je krasila naslovnice brojnih magazina kao što su Vogue (Španija, Australija, Brazil i Holandija), Teen Vogue, Elle Canada i Harper's Bazaar Malaysia.

Hadid je snimala editorijale za VMAN, Elle, Grazii, Cleo, Vogue, Sports Illustrated i Paper magazine, a našla se na naslovnici Galore magazina i izdanja Carine Roitfeld's CR Fashion Book 2014.

Dosad je sarađivala s brojnim dizajnerima, kao što su Marc Jacobs, Chanel, Michael Kors, Jean Paul Gaultier i Max Mara.

Pozirala je i za Pirellijev kalendar 2015. godine, a iste je godine imenovana ambasadoricom brenda Maybelline te je debitovala na Victoria's Secret Fashion Showu.