Moda i ljepota
386

Bosanka Ajša Selimović u finalu Germany's Next Topmodel 2015.

Piše: M. N.
Manekenka Ajša Selimović, porijeklom iz BiH, ušla je u finale showa Germany's Next Topmodel 2015. Ajša će se uz Anuthidu, Katharinu i Vanessu boriti za titulu njemačkog topmodela.

Domaćin ovog popularnog showa je supermodel Heidi Klum, a djevojke koje su stigle do finala dobijaju mogućnost da rade s poznatim svjetskim dizajnerima i prošetaju se najpopularnijim modnim pistama.

Ajša ima 18 godina i rođena je u Austriji. Njeni roditelji su iz BiH. Trenutno živi u Burladingenu u Njemačkoj. Prijavila se na Germany Next Topmodel jer smatra da je to velika šansa koja joj može pomoći u karijeri.

Ajša je osvojila sve pa i poznatog dizajnera Amata koji je ovu prelijepu Austrijanku bosanskog porijekla rezervisao za snimanje kolekcije u Dubaiju. Čak je i supermodel Heidi Klum sigurna da je Ajša ta koja će krenuti njenim stopama.

"Ajša je vrlo posebna. Ima vrlo neobično i zanimljivo lice, te vrlo lijepe široke oči", kazala je Klum.

Ajša je uvijek bila modno osviještena jer se bavi dizajnom već neko vrijeme.

"Osvojiti titulu Germany's Next topmodel za mene bi bilo ostvarenje dječijeg sna. To bih voljela biti. Velika mi je želja da radim za Heidi Klum ili Victoria's Secret Angel", kazala je Ajša.

Visoka je 1,75 metara i ima tetovažu Hello Kitty koju je uradila za 18. rođendan. Radi kao dadilja u okviru programa Au-Pair u Njemačkoj. U svom predstavljanju istakla je da voli putovati, ići na koncerte i družiti se. Kao dijete je bila nemirna i željela je biti modna dizajnerica. Danas sanja o velikim modnim revijama poznatih dizajnera.

Finale Germany's Next Topmodel 2015. bit će održano 28. maja. Pobjednica dobija 100.000 eura i ugovor sa OneEins Management agencijom.