Moda i ljepota
200

Ajša Selimović osvojila treće mjesto u Germany's Next Topmodel 2015.

Piše: M. N.
Manekenka Ajša Selimović, porijeklom iz BiH, završila je na trećem mjestu takmičenja Germany's Next Topmodel 2015. čiji je domaćin supermodel Heidi Klum. Ajša se borila za titulu njemačkog top modela sa Anuthidom i Vanessom.
Anuthidas, Ajša i Vanessa
Anuthidas, Ajša i Vanessa

Ispadanje Ajše iz utrke za njemačkog topmodela izazvalo je brojne negativne komentare korisnika društvenih mreža koji su smatrali da upravo ona treba pobijediti jer je, kako smatraju, bila najbolja tokom cijelog showa.

No, Ajša neće ostati bez ičega. Djevojke koje su stigle do finala dobijaju mogućnost da rade s poznatim svjetskim dizajnerima i prošetaju se najpopularnijim modnim pistama.

Poznati njemački modni dizajner Wolfgnang Joop dao je Ajši svoj broj mobitel nakon čega je rekla: "Pariz me čeka", što znači da je Austrijanka bosanskog porijekla već angažovana.

"Drago mi je da si bila s nama", rekla joj je Heidi Klum.

Ajša ima 18 godina i rođena je u Austriji. Njeni roditelji su iz BiH. Trenutno živi u Burladingenu u Njemačkoj. Prijavila se na Germany's Next Topmodel jer je smatrala da je to velika šansa koja joj može pomoći u karijeri.

Ranije je već Ajša osvojila sve pa i poznatog dizajnera Amata koji je ovu prelijepu manekenku rezervisao za snimanje kolekcije u Dubaiju. Čak je i supermodel Heidi Klum sigurna da je Ajša ta koja će krenuti njenim stopama.

Ajša radi kao dadilja u okviru programa Au-Pair u Njemačkoj. U svom predstavljanju istakla je da voli putovati, ići na koncerte i družiti se. Kao dijete je bila nemirna i željela je biti modna dizajnerica. Danas sanja o velikim modnim revijama poznatih dizajnera, a voljela bi raditi za Heidi Klum ili Victoria's Secret Angel.

Titulu Germany'is Next Tompodel 2015 odnijela je Vanessa koja je dobila 100.000 eura i ugovor sa OneEins Management agencijom.