Modna fotografija Vanje Lisac
0
Apofenična fantazija u snu
Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E da vi znate kako ovaj model igra stoni tenis.....:) EEEEEE!!!!!!!!! :)
Cura je super i tim sa kojim radi, isto tako.. Ovo mi dvoriste izgleda poznato.(?) Meni se strasno svidja ovaj editorijal.
ako su joj ovo najbolji radovi, koji su joj najgori, jadna majko ?
Odlicno
www.studiolisac.ba Bravo Vanja! :-)
Bavim se fotografijom vec 15 godina, zavrsio sam modnu fotografiju u Fracuskoj (posto vidim da je to jako bitno;)). Editorijal je odlican, neobican i mogao bi biti sastavni dio svakog modnog casopisa. Ponosan sam sto u nasem gradu imamo ovako dobru ekipu. Cestitam i samo tako nastavite\"
Posto nisam editor u modnom casopisu :D moje skromno misljenje je da su 2 fotke iz ove konkretne galerije ok, dok su ostale prosjek. Naravno slazem se za to ostro frontalno svjetlo. Mislim da mu u ovakvom vidu fotografije uopste nije mjesto.
konkretno svijetlo..na prvoj fotografiji bespotreban ˝komad˝ sjene kod usta,na slikama sa ovom plavom tkaninom je užasno postaviti ovakvo direktno svijetlo jer djelovi bespotrebno blješte(ili je trebalo difuzno svijetlo ili više reflektora),na figuri iz donjeg rakursa je osvjetljena noga!,treća slika s kraja izgleda kao da je prosuta kanta svjetla,gube se detalji,preeksponirano..inače se ovo ne bi trebalo snimat jednim svijetlom(koje je takođe loše postavljeno),osim ako nema neki razlog za to,a ovdje se taj razlog ne vidi,inače postoje pravila kad je modna fotografija u pitanju....ovo ne bi proslo ni u jednom modnom časopisu..šta ti misliš:)?
Evo da se i ja ukljucim u raspravu. Smatram da je M.Ray dijelom u pravu, posebno kad je u pitanju svjetlo. Strasno mi smeta ova crna sjenka iza modela. Ako je vec u pitanju san i snovi zar se ne bi bolje slagale mekane sjenke. Par fotografija je neostro. Tako da tu ostaje dosta prostora za usavrsavanje. Da ne bude da samo pljujem, mislim da Vanja ima odlicnih fotografija na svojoj web stranici. Inace, fotografija me veoma fascinira, bavim se istom preko 5 godina i moze se reci da dobrim dijelom zaradjujem hljeb fotkajuci.
M. Ray. Ja trenutno studiram fotografiju u Minchenu, tako da mozemo da pricamo o fotografiji, svjetlu itd..... Ja bih personalno uradila neke stvari malo drugacije, ali nema sanse da bih mogla da kazem da je svjetlo pogreshno ili katastrofalno. Vi ste fotograf? Na cemu bazirate svoje misljenje? Stvarno bih voljela da cujem vase misljenje, jer mislim da se tako ipak najbolje uci. - @Vanja- Svaka cast. Moja ljubav ka fotografiji je vise bazirana ka pejsazima.... ponekad su cak i malo nestvarnI, ali taj odmak od realnosti odgovara zaboravu koji se dogodi u mojoj glavi.... ;-) Sve u svemu od mene vam je 5
hhheeebo vas ovaj vas sat i ko ga postavi........ a ovaj iks vam sluzi za........ glupani
Joj kod nas se svi nazivaju umjetnicima.Ovdje ima tona početničkih grešaka..katastrofalno svijetlo,pogrešno akcentiranje,loša kompozicija,na nekim i uglovi snimanja,loše pozicije modela..čak su neke slike i potrešene..:S Ima na fejsu boljih..
Ovo je dobra fotografija! Pohvale i samo tako nastavite!!!!
VRH!!! Ovo je fenomenalno. Super je imati ovakvog fotografa u nasoj Bosni. Barem imamo nesto sto valja. Pohvale fotografu i timu. Pozz
Super je.. meni se svidja..