Zaštitite kapital
73

MM real estate: Uložite u nekretnine u Turskoj, povrat investicije zagarantovan i do 50%

Agencija za nekretnine MM real estate sa sjedištem u Sarajevu, u Turskoj nudi na prodaju preko 100 projekata i više od 70.000 nekretnina, u gradovima Istanbul, Alanja, Mersin, Antalija, Marmaris, Bodrum, Ankara i Yalova.

Ova kompanija je dio grupacije MM Global, internacionalne kompanije sa sjedištem u Istanbulu, koja ima 53 kancelarije širom Turske, od toga 40 kancelarija u Istanbulu. Tri osnova principa na kojima radi MM real estate su sigurnost, kvalitet i pouzdanost.

"Imamo uslugu koja podrazumijeva sve neophodno za kupca koji kupuje nekretninu u Turskoj. Od dočeka na aerodromu, procedure odabira nekretnine i uknjižbe. Zatim prenošenja svih komunalija na novog vlasnika nekretnine i kompletne pravne procedure koje slijede nakon toga. Turski bankarski sistem je poprilično fleksibilan, tako da je moguće plačanje bankovnim putem, kešom, kriptom ili 50% avansno, a ostatak na rate do kraja gradnje. Ukoliko novi vlasnik želi, radimo i namještanje stana", kazao je Minet Musić, direktor Agencije MM real estate.

Musić navodi kako oni kao kompanija surađuju samo sa velikim, korporativnim, ozbiljnim firmama u Turskoj, te da ne rade prodaju polovnih nekretnina.

"Prodajemo samo novogradnje i kvalitetne projekte i konstantno radimo na izgradnji našeg imena, moramo se pohvaliti da nemamo nijednog nezadovolljnog klijenta. MM real estate uživa veliko povjerenje građevinskih firmi iz Turske, a tome u prilog ide da smo mi kao kompanija dali prijedlog dizajna i ime projektu koji će imati 450 stanova, koji se zove Mostar u Alanji. Njegova gradnja je u toku", kazao je Musić.

Cijene nekretnina su individualne u ovisnosti od lokacije i sadržaja projekta, a kreću se od 62.000 EUR pa naviše. Već prije dvije godine nekretnina u Turskoj mogla se kupiti i za 30.000 EUR, međutim, zbog niza faktora na globalnom, ekonomskom planu, cijene konstantno rastu.

"Ekonomsko stanje u svijetu je jako turbulentno, posljednjih godina imamo veliku ekonomsku i energetsku krizu koja je novonastala zbog geopolitičkih dešavanja u svijetu, dolazi svakim danom do porasta inflacije u raznim državama, i u najvećim ekonomijama svijeta, samim tim ljudi koji imaju novac ne žele da im ga inflacija pojede i nakon toga okreću se ka investiranju. To je najviše u srebro, zlato i kupovinu nekretnina. Iz tog razloga porasla je potražnja za nekretninama i konstantan je porast cijena", pojašnjava Musić.

Iz tog razloga, Turska je idealna i za investiranje, jer kupovinom projekta u izgradnji, samom preprodajom pri završetku gradnje može se investicija povratiti od 30% do 50%.

"Povrat investicije je zagarantovan jer imamo preko 25 nacija koje kupuju preko naše kompanije, potražnja je velika. Drugi model je da kupite nekretninu, opremite i rentate, s tim da renta ne obećava veliki i brzi profit, ona ide do 5-6% godišnje, tako da treba 20+ godina da biste vratili uloženi kapital u investiciju. Kupovina na početku gradnje projekta je najbolji model investiranja", smatra Minet Musić.

Istanbul, a zatim jug Turske, odnosno gradovi na moru privlače posebnu pažnju kupaca zbog velikog broja sunčanih dana, ugodne klime tokom cijele godine, pa su upravo ovi projekti nerijetko najčešći izbor za kupovinu.

"S tim da su u Istanbulu cijene više nego u ostatku Turske, jer Istanbul ima vječitu potražnju zbog svoje strateške pozicije u svijetu i cijene u istanbulu će samo rasti. Što se tiče antalijske regije, ona ima preko 300 sunčanih dana u godini, gdje je sezona kupanja osam mjeseci za razliku od našeg Jadrana gdje je sezona kupanja po tri mjeseca. Osim toga, život je dosta jeftiniji, cijene namirnica su niže nego u BiH", ističe Musić.

Za ljubitelje luksuznijih nekretnina, Musić navodi, da je najbolji izbor Bodrum, koji je jedno od najluksuznijih regija u Turskoj, koji privlači kako lokalnu elitu, tako i inostrane kupce.

"Imamo par projekata u Bodrumu sa cijenama koje počinju od 110.000 EUR, prvi red do mora sa privatnim plažama, što je jako povoljno i primamljivo za naše klijente", kazao je.

MM real estate agencija je u konstantnom porastu i širenju, radi u cijelom svijetu, ima partnerske agencije u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Holandiji, itd. Radi u preko 20 zemalja svijeta.

"Trenutno imamo akciju za naše klijente, zbog ekonomske i energetske krize, gdje garantujemo povrat investicije na rentu 6 posto 2 godine i na određene projekte nudimo popust od 10%. Javite nam se za više informacija", kazao je Minet Musić.

Kontaktirajte ih za više informacija:

e-mail: [email protected]

Web: www.mmrealestate.ba

Telefon: +38761551771