Riješite to na početku
38

Jeste li spremni za stabilan odnos s novim partnerom? Ovih pet tabu tema će poboljšati vašu vezu

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Ako tražite dugoročnu i stabilnu vezu, trebali ste od početka voditi razgovore o ozbiljnim i ponekad neugodnim temama. Samo na taj način shvatit ćete da li je osoba s kojom ste u vezi, idealan izbor za zajednički život.

Portal Yourtango podijelio je pet tabu tema koje zapravo poboljšavaju odnos s vašim partnerom.

Na početku odnosa razgovarajte o svom bivšem

Ovo je vrlo važna tema jer ćete na taj način "rasvijetliti" tri specifične stvari o vama, a to su: u kakvoj ste vezi bili, kakvi ste sada i šta želite u budućnosti. Ključno je razgovarati o svom bivšem na samouvjeren i ranjiv način koji neće prikazati vas na ljut, tužan način.

Kako navodi ovaj portal, ne trebate previše otkrivati i za priču koristite takozvanu "U" strategiju. Započnite svoju priču s pozitivnim informacijama, potom budite malo ranjivi i onda se vratite u pozitivnost. Recite nešto o tome što vas je privuklo kod bivšeg partnera, kakav je bio vaš odnos, kada ste primijetili da postoje problemi, šta ste učinili da ih pokušate riješiti, zašto je to na kraju završilo i šta ste učinili da se izliječite i nastavite dalje.

Podijelite svoja politička uvjerenja

Ako su vam politička uvjerenja važna, morate se pozabaviti njima. To je potrebno riješiti na samom početku veze. Ne možete započeti nešto ako među vama postoji problem koji ne želite riješiti.

Razjasnite ciljeve vaše veze

Želite li se samo zabaviti ili ste spremni za nešto stvarno? Ukoliko ste spremni za ozbiljnu vezu, važno je da to razjasnite s partnerom. Objasnite im da ste spremni "zakoračiti" u vezu koja će biti dugoročna.

Razgovarajte o tome je li osoba službeno vaš dečko ili djevojka

Mnogi se plaše ovog pitanja, ali još strašnije da izlazite s nekim nekoliko mjeseci, upoznali ste njihove prijatelje, imate intimne odnose i počeli ste ih smatrati svojim partnerom. Međutim, oni s druge strane, nemaju pojma o ovoj tituli i još uvijek se viđaju s drugim ljudima.

Razgovarajte o pogreškama i temama kojih se sramite

Pokazivanje svoje ružne strane bitan je korak u vezi ako želite nešto ozbiljno. Ovo je razgovor od srca koji može odmah produbiti i proširiti vaš odnos. Kada govorite o žaljenju i pogreškama koje ste učinili u prošlosti, dodirujete stvarne emocije i otkrivate svoju ljudskost. Međutim, ne radi se samo o izvještavanju o tome što ste pogriješili, već o tome što vas je navelo da shvatite da je pogreška, što ste iz toga naučili i kako ste zbog toga drugačiji ili napredniji.