Komentari (134)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa jednostavno unajmi zigola da je mlatne i uslika se/snimi i gotovo.
Islam je kao opresivan prema ženama a ukoliko žena u Islamu nije seksualno zadovoljna, može se razvesti iste sekunde ;)
Hajde nesretnice usreći se.....ufati se kuhinje, napravi šta za čovjeka da jede, A onda pospremi stan, kuću, šta god, samo sretniku bježi s očiju da more rahat gledati tv.....
Nek se razdovoji na 5 godina, sta je problem? Aaa hoce i kes da uzme... bas mi je zao ove zene, pardon babe
Brak je prvenstveno institucija koja obavezuje partnere na zajedništvo radi zaštite djece do njihove potpune adolescencije. Prisiljavati ljude na zajedništvo van tog okvira je glupost, pogotovo ako su ljudi obavili tu svoju društvenu dužnost.
Znači ako ne možeš imati djecu onda tvoj brak nema smisla, zanimljivo
kod nas je zato ekstra poremećeni odnosi i vozdra
Pa ako ne daju samo odes. ili scaki dan zovi policiju da te maltretira! :)
Nesretna sam i hoću razvod odmah da bih dobila pola imovine. Nesretna sam i ne mogu da nestanem na pet godina jer nemam svoj stan nego samo ovaj zajednički i neću dodatnih troškova. Zanimljivu kašu dobiješ kad pomiješaš ljubav, pravo i birokratiju.
A da malo pročitaš o ovome slučaju prije nego počneš suditi...
@handyman Pročitala sam cijeeeeeli člaaaanak, a inače kakicam samo na osnovu naslova. jesam li zaslužila sladoled?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Tina razvedi se kod nas.
Ispravna odluka suda u Engleskoj. "Biti nesretan" je subjektivan osjećaj odnosno doživljaj, i ne može predstavljati valjani zakonski osnov za razvod braka.
@instantkarma. A nemeres ti dokazati nikome da se Sud ne upravlja nicijim subjektivnim osjecajima, nego iskljucivo dokazima
@thea To važi kod diskriminatorskih sudova u banana republici kao što je BiH, ali u Engleskoj u kojoj je pravosuđe potpuno nezavisno i nepristrasno, sudovi sude po "common law" (anglosaksonsko precedentno pravo) i u skladu sa prezentovanim dokazima kojima se potkrjepljuju određene činjenice i navodi iz tužbe. Ti to možeš prihvatiti ili ne prihvatiti ali to je pravni sistem, jer da nije pravni sistem, bila bi anarhija. A nema ljutnje i da je presuđeno suprotno.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ovo je čista, nepatvorena mržnja prema ženama i čisti patrijarhat! gdje se ovo desava, nisam upratio, da nije mozda saudijska arabija ili albanija, one zaostale sredine???
Engleska nije zaostala sredina već uređena pravna država u kojoj sudovi odluke donose u skladu sa zakonima te zemlje. Biti nesretan u braku za sud ne znači ništa.
@instantkarma koliko se razumijem, kod nas znači sve, ako jedno samo pozeli da se razvede odmah je gotovo osim ako imaju djecu. onda czsr pita da li obje strane zele pokusaj pomirenja, ako jedno ne pristane nema ni pokusaja mirenja, gotovo. englesko pravo je vjerovatno drugacije.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Nema smisla!!!
@Misur99. Ima. A da si procitso dalje od nasliva, uvidio bi smisao
Vrijedi pogledati https://youtu.be/hPR4xKkzDbo
šerijat ! što moram biti sa nekim ko me ne usrecuje ?
nakon 40 godina hehehe
@RonChekalski @zmajcekSaUne........nemate vi pojma sta je zena.......i sta njoj treba..uzimate nas zdravo za gotovo.......
PRIKAŽI ODGOVORE (12)