Ljubav i veze
10

Ashley Madison: Muškarci su sve vrijeme razgovarali s "lažnim" ženama

Klix.ba
Ilustracija (Foto: StockSnap)
Ilustracija (Foto: StockSnap)
Hakiranje stranice Ashley Madison otkrilo je nekoliko interesantnih činjenica o tome kako su muškarci koristili sajt, odakle su pristupali i koji je nivo njihovog obrazovanja.

Ali šta je sa ženama? Kako stvari stoje, izgleda da je većina profila registrovanih žena na stranici za varanje zapravo velika laž.

Istraživači sa web stranice Gizmodo su nakon obilne analize podataka iz korisničkih računa zaključili postojanje "čudnih tragova" koji upućuju na to da je većina ženskih profila bila lažna. Da stvar bude interesantnija, većina lažnih profila mogla se povezati sa domenama koje pripadaju kanadskoj kompaniji Avid Life Media, vlasnici stranice Ashley Madison.

S obzirom na to da su hakeri objavili podatke o 31 milionu muških korisnika stranice, pet miliona profila u hakiranom paketu pripadalo je ženama. Gizmodo je otkrio da je 90 posto imena iz grupe, lažnih profila koje su vjerovatno načinili sami uposlenici stranice, pripadalo ženama.

Na kraju se sve svodi na znatno manji broj stvarnih korisnica. Od pet miliona hakiranih imena samo su 1.492 žene provjerile svoj inbox bar jednom. Broj muškaraca u ovom slučaju premašuje 20 miliona.

Od kada Ashley Madison postoji, funkciju chata koristilo je samo 2.409 žena čiji su profili ocijenjeni kao vjerodostojni. Broj muškaraca je u ovoj kategoriji veći od 11 miliona.

Na poruke muškaraca odgovorilo je samo 9.700 žena. Na poruke žena odgovorilo je više od šest miliona muškaraca.

Gizmodo piše kako pored svega navedenog postoji i mogućnost da je većina stvarnih registrovanih žena zapravo na stranicu ušla ne više od jednog puta.

"Ashley Madison je stranica gdje se deseci miliona muškaraca dopisuju sa ženama koje jednostavno ne postoje", zaključuje Gizmodo.