lifestyle
66

Kultna "Oaza" uskoro u novom izdanju: Pet miliona KM za staru sarajevsku atrakciju

Piše: I. P.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zapadno od jezgra glavnog grada BiH, u sklopu naselja Lužani, nalazi se skriveno mjesto koje se s razlogom već dugi niz godina zove "Oaza".

Riječ je o kultnom apartmanskom naselju u sklopu kojeg se nalazi auto kamp Oaza i istoimeni restoran. Površina naselja je respektabilnih 47.000 kvadratnih metara i nalazi se u vlasništvu Hotelsko-banjskog rekreativnog društva Hoteli Ilidža d.d.

Oaza je trenutno gradilište, a svoje novo ruho pokazat će početkom maja za kada se predviđa okončanje radova. Radovi su rezultat ulaganja u prethodnom periodu, koje je iznosilo blizu 5.000.000 konvertibilnih maraka.

Novac je usmjeren u renoviranje apartmanskog naselja, izgradnju restorana Oaza, kao i teniskih i fudbalskih terena. Spomenuti restoran je otvoren tokom prošle godine.

"Apartmansko naselje je još uvijek u fazi izgradnje i odlikuje se sa 12 obnovljenih stambenih vila koje će posjetiteljima pružati luksuzan smještaj u 60 apartmana. Prostor u kojem se nalazi je veoma mirna zona grada koja omogućava odmor i relaksaciju na samo osam kilometara udaljenosti od centra Sarajeva, oko tri kilometra udaljenosti od kulturno-historijske zaštićene zone izvorišta rijeke Bosne, Vrela Bosne te dva kilometra od Međunarodnog aerodroma Sarajevo", rečeno je za Klix.ba iz HBRD Hoteli Ilidža.

Kompleks Oaza posjetiteljima pruža i auto kamp sa 350 kamp mjesta uz kompletno uređenu infrastrukturu.

Činjenicu da kompleks koji čine apartmansko naselje, restoran, auto kamp i kao dodatno osvježenje teniski i fudbalski tereni, opravdava ulaganja pokazuju i statistički podaci prema kojima je u protekloj sezoni zabilježen porast posjećenosti od 72 posto, a van sezone 16 posto. Iz Hotela Ilidža kažu kako im ovi brojevi daju dodatni motiv za nova ulaganja.

"Poslovna politika i vizija našeg društva jeste da se razvijamo i nudimo što kvalitetniju uslugu, što se do sada pokazalo kao dobar recept za uspjeh. Uspješno poslovanje svakako prethodi i većim ulaganjima, a stoga raste naša odgovornost prema daljem razvoju naših kapaciteta i usluga", zaključeno je iz HBRD Hoteli Ilidža.