Problem mnogih
46

Uklonite vlagu uz tri prirodna sastojka i spriječite njeno ponovno javljanje

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Jesen i hladniji dani sa sobom nose i probleme s vlagom koji se javljaju u mnogim domaćinstvima.

Stručnjak za čišćenje Chantel Mila podijelio je recept za jednostavan domaći sprej koji uklanja plijesan i sprečava je da se vrati.

Ona je podijelila recept za uklanjanje buđi u videosnimku objavljenom na njenoj popularnoj TikTok stranici. Ona koristi samo ocat, ulje klinčića i ulje čajevca za svoje rješenje brzog djelovanja.

@mama_mila_ How to remove mould & prevent it from returning 🧼👋 #cleaninghacks #bedroomcleaning #hometips ♬ BIZCOCHITO - ROSALÍA

Chantel je u bočicu s raspršivačem ulila šoljicu octa, 20 kapi ulja klinčića i 20 kapi ulja čajevca. Objasnila je da kiselost octa pomaže riješiti se plijesni, a ulje klinčića služi sličnoj svrsi, budući da njegova svojstva protiv gljivica također ubijaju spore plijesni. Također, ulje čajevca djeluje protiv gljivica i bakterija te je sposobno ubiti sve vrste plijesni i spriječiti njihovo ponovno pojavljivanje.

Smjesu koju je napravila nanijela je na površinu sklonu vlagi i ostavila je 20 minuta da djeluje, a potom je isprala vodom.

Njen videosnimak je dobio hiljade lajkova i pregleda, a nekolicina se zahvalila na njenom jednostavnom spreju za ubijanje buđi.