Uređivanje doma
5

Savjeti za izbor funkcionalnih i lijepih kuhinjskih posuda

Klix.ba
Ako još uvijek ostavljate hranu u plastične posude koje ste naslijedili od majke, svekrve ili nekog drugog, vrijeme je za osvježavanje tog kuhinjskog segmenta. Ne samo da će ulaganje u savremene posude za odlaganje hrane spriječiti da se hrana pokvari, već će vaša kuhinja i frižider također izgledati i urednije, prenosi Real Simple.

Prije nego se odlučite na kupovinu, razmislite kako i gdje najčešće ostavljate hranu u svom domu. Ako imate tendenciju da jedete samo ostatke koje vidite, izaberite čistu posudu od stakla. Također, komplet lijepih keramičkih posuda može biti izuzetno koristan, ali isto tako može doprinijeti estetici vašeg doma.

Donosimo vam nekoliko prijedloga izuzetno funkcionalnih posuda koje ujedno mogu vašu kuhinju učiniti dosta ljepšim mjestom.

Klasične staklene posude

Klasične staklene posude s gumenim poklopcem ne samo da štede prostor u vašoj kuhinji ili ostavi, već su također jednostavne i za pranje i održavanje.

Simpatične keramičke posude

Za čuvanje šećera, brašna i drugih esencijalnih kuhinjskih sastojaka na vašem kuhinjskom pultu, pokušajte doći do keramičkih posuda. Svaka od njih neka ima drugačiji oblik i vizuelni dizajn zato što će vam to pomoći da zapamtite šta se pohranjuje u svakoj.

Minimalističke drveno-staklene posude

Želite li biti organiziraniji u kuhinji? Uložite novac u set staklenih posuda s nepropusnim bambusovim poklopcima. Na taj način ćete biti uredni, dok vam je ujedno omogućeno da vidite sve sastojke odmah.

Klasične plastične zdjele

Plastične zdjele najčešće se nalaze u prodaji u formi različitih setova, a najčešće su ovakve i slične posude poredane po veličini i dolaze u raznim bojama. I ove posude možete također poredati po veličini u svom frižideru ili na radnom stolu pa je sigurno da će vaš dom izgledati urednije.

Staklene posude u skandinavskom stilu

Ako ste ljubitelj sofisticiranog skandinavskog dizajna, izaberite staklenu posudu s ručno izrađenim drvenim poklopcem. Ako ih ostavite na radnom stolu u kuhinji, sigurno je da će biti predmet divljenja gostiju.