Nekoliko savjeta
0

Riješite se nereda u kući za samo jedan sat

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Sređivanje kuće nekada može oduzeti puno vremena. Međutim, ukoliko je u vašoj kući haos, a gosti su vam se najavili, donosimo vam savjete kako da brzo dovedete svoj dom u red.

Prvo što trebate uraditi jeste da pospremite razbacane stvari. Za ovo će vam trebati nekih petnaestak minuta. Da biste imali čistu kuću, svaku stvar morate vratiti na svoje mjesto. I naravno, dobro organizirati stvari. U plastične kutije ubacite sitnice koje su razbacane, poput daljinskih upravljača, olovaka ili igračaka ukoliko imate djecu.

Krevet obavezno pospremite i zategnite posteljinu.

Kada ste raščistili nered, počnite čišćenje kuhinje. I za čišćenje kuhinje će vam trebati 15 minuta. U mašinu za suđe natrpajte neoprano posuđe. Ukoliko nemate mašinu, operite posuđe, jer kuhinja izgleda najneurednije upravo zbog neopranog posuđa. Operite radne površine i posušite ih.

Zatim počnite čišćenje kupatila. Za to će vam trebati desetak minuta. Dasku za wc šolju poprskajte dezinfekcionim sredstvom i obrišite kuhinjskim papirom.

Potom ubacite kiselinu unutra. Dok kiselina odstoji, očistite lavabo i tuš-kabinu. Potom izribajte wc šolju i pustite vodu.

Kada očistite kupatilo, vrijeme je za brisanje prašine. Za ovo će vam trebati desetak minuta. Pobrišite prašinu sa stolova, polica i TV-a.

I na kraju, za brisanje podova trebat će vam desetak minuta. Podove pometite, a zatim obrišite sredstvom za čišćenje podova.