Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada se komšo obrije i prodje ulicom sva mahala miriše na Pino Silvestre😆
Sidjes sa solje i odmah pored vaga da provjeris kilazu, a odraz zadovoljne face nakon ocitanog podatka pratis na ogledalu.
pa ovako je u 99% domova u Sarajevu, o cemu vi ?
kod mene je još uvjek ovako nisam sebaš najbolje snašao u ovom takunsko lopovskom , uhljebskom sistemu au Jugoslovenskom sam bio tvornički radnik itad sam napravio kuću u kojoj i sada živim .
Uz sve to, ovi stanovi su se dijelili , a sad za njega hoće 3000, a kupatilo još ovakvo
I prioritet ti je imao neko iz Srbije za stan a ti iz tog grada si bio zadnja rupa na svirali, taj dio si zaboravio... A slika ti ne pokazuje ves masinu i karnistere za vodu, kad ti zavrne pipu pola dana i da se ne mozes okrenuti u kupatilu...
Objektivno gledajući, depresivno ovo izgleda. Mada razumijem da starijem svijetu budi nostalgiju. Moderni dizajn interijera je neopisivo ugodniji za oko.
Očekivano je da jugonostalgičari daju minuse. Ali bujrum, postavite ove fotke na neki globalni forum tipa reddit pa gledajte koliko je vanjskom svijetu ovo uređenje simpatično.
Vidi se da ste neki stranacki uljebi...Ovo su slike od prije 30+ godina, a mozda cak i prije pola vijeka. Mislite da je srednja klasa na Zapadu živjela bolje i imala namještaj iz 21 vijeka? Koji ste vi neprosvijećeni magarci!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo su imali samo bogati… stanovi izgradjeni od strane rezima na otetoj vakufskoj zemlji
Po priči sve zlatno i idealno, ali kad pitate žene stare na selu, šta su sve proživljavale sa pijanim muževima. Degenek je bio normalna stvar od učitelja pa na dalje. Zato i jesmo bili krvoločni 90.ih, jer smo odgojeni u zlostavljanju i batinama. ljudi u gradu na funkcijama, možda jesu uživali, ali na selu se moralo raditi krvnički da se preživi i još dođe babo navečer pijan pa te izmlati na pravdi boga, jer mu je bilo dozvoljeno i savjetovano.
Ne generalizuj, nije 'smo' bili krvoločni 90-ih, zna se ko je bio krvoločan. Hvala lijepo.
To što Bošnjaci nisu bili krvoločni, zahvala ide rahmetli predsjedniku Aliji, jer da je on to dopustio isto bi bilo. Takav smo mi narod. Taj isti Bošnjak u doba komunizma je bio u stanju premlatiti svoju ženu, dijecu, jer mu je zakon dozvoljavao. Kada je takav prema svom, kakav bi tek bio prema drugom da mu je dozvoljeno, još i naređeno?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Fuj,jebo vas komunjarski kokuzluk
Ahhh ta Jugoslavija kad smo skromno živjeli... fali taj vakat!
ma šta se svi odvaljuju na Jugo nostalgiju ,a nikada se bolje ni kvalitetnije niježivjelo nego sada.Sve neko glumatanje kako je bilo, a ustvari nije bilo ničega,recesija ,stabilizacija ,inflacija i lažna socioutopija.
Bilo je to mračnjačko doba,''drugovi''uživali,proleteri rintali,koji su imali samo vanjsku halu.
Renoviran i namjesten stan 3 milje kvadrat 🤣
Lijepa vremena.Danas sam stariji ali mi je opet lijepo.Svi su mi ukucani dobre volje.
Samo kad Jugoslaviju spominjete pišete "bivša". Ni u jednom članku niste naglasili da su Austro-Ugarska ili Osmansko carstvo "bivši". Zašto li to?
Uzasno izgleda