Video pokrenuo debatu
42

Djevojka pokazala "stan" u New Yorku koji iznajmljuje za 500 dolara: Kako iko živi ovdje?

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Nakon što je društvenim mrežama počeo kružiti video stana iz New Yorka čije iznajmljivanje košta 500 dolara, korisnici su se počeli pitati kako iko uopšte živi u ovom gradu.

Video je postao viralan na TikToku, a u njemu se vidi kako žena pokazuje svoj stan (sobu) u New Yorku i objašnjava da plaća 500 dolara mjesečno.

Možda mislite da je osvojila na lotu uzevši u obzir cijene iznajmljivanja u New Yorku gdje je prosjek stanarine 5.600 dolara, ali kada vidite unutrašnjost malenog stana, tih 500 dolara mjesečno počinje izgledati sve manje razumno.

Snimak stana na Staten Islandu do sada je pogledan više od 850.000 pregleda i izazvao je debatu o tome da li je život u gradu najbolja opcija. Snimak je prvobitno podijeljen u oktobru 2022., ali je ponovo počeo kružiti društvenim mrežama.

@calebwsimpson

Throw back!

♬ original sound - CALEB SIMPSON

Nakon što je otvorila vrata svog doma, Mayo pokazuje da njen mali stan ima garnišu koja razdvaja njen prostor za spavanje i njen životni prostor. U stražnjem dijelu njene sobe možete vidjeti i kupatilo koje ima tuš i umivaonik.

Ne postoji čist prostor u kuhinji pa je Mayo svoj ormar pretvorila u prostor za kuhanje u kojem ima mali frižider, začine iz ostave i toster pećnicu. Također, suđe pere u plastičnoj posudi u tuš kabini.

"Samo ne razumijem kako je New York tako sjajan, plaćati tonu novca za ovakav život nije vrijedno toga", napisao je jedan korisnik.

"Moj prvi stan u Bronxsu 2000. godine koštao je 520 dolara i bio je mnogo veći! Čovječe kako su se vremena promijenila", "Ako morate prati suđe pod tušem, mi propadamo kao društvo", dodali su drugi.

Osim toga, drugi korisnici su komentirali koliko više od 500 dolara može dobiti u drugim zemljama širom svijeta.