Razvrstajte krpe
5

Dizajneri interijera otkrili kojih se stvari u kuhinji trebate riješiti za uredniji prostor

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Želite urednu kuhinju? Čak i onda kada mislite da ste sve sredili, dizajneri interijera otkrili su da uvijek ima nepotrebnih stvari koji se možete riješiti, kako bi vaša kuhinja izgledala urednije.

Kuhinjske krpe naprimjer, pogotovo one koje su već stare i istrošene, treba razvrstati, savjetuje Jill Jarvis, vlasnica i dizajnerica firme Ehrlich Interiors, piše Insider.

"Razvrstajte sve kuhinjske krpe i bacite one kojima je prošao životni vijek ili ih možete koristiti kao krpe za čišćenje", kazala je Jill.

Set rukavica za pečenje je kuhinjski "must-have", ali ako ih imate više od dva para samo će zauzimati nepotrebno vaš prostor u kuhinji. Dizajnerica za kuhinje Sarah Blank tvrdi da su dovoljna dva para.

Razvrstajte posuđe i kuhinjske uređaje i uklonite one koje rijetko ili nikad ne koristite. Ako neki pribor ili uređaj ne koristite baš često, a stoji vam na otvorenom prostoru u kuhinji sklonite ih negdje na manje vidljivije mjesto.

Otvorene police predstavljaju privremenu modu, ali one često dovode do bržeg nakupljanja masti i prašine, a to također znači i više čišćenja na kraju. A, ako pažljivo ne organizirate police i ono što stavljate na njih, one mogu dodatno skučiti vaš prostor.