lifestyle
4

Korisno i zabavno: Kako bi kćerke našminkale svoje mame

Klix.ba
Fotografkinja je željela napraviti niz fotografija koje prikazuju perspektivu ljepote majki koje su dozvolile svojim kćerkama da ih našminkaju.

Izabrala je djevojčice mlađe dobne skupine, koje su došle u studio sa svojim majkama, i dala im potpunu slobodu da našminkaju svoje majke. Ono što je primijetila je da su najsretnije bile one djevojčice koje su pravile mrlje.

Zato je ovaj projekt usmjeren prema bilo kojoj osobi koja osjeća potrebu da stvori svoj identitet na temelju nametnutih ideja.

"Želim utjecati na ljude da ne osjećaju pritisak, da se predstave na određeni način, posebno žene koje su uvjetovane da svoj život provedu pokušavajući zadovoljiti nevjerojatno idealizirane standarde ljepote", izjavila je autorica fotografija.

Izrazila je da će se ovaj projekat svidjeti ljudima koji su zainteresirani za socijalne mreže. Hash tag #Daughterdoesmymakeup mogu koristiti sve majke koje žele pokazati kako su ih našminkale njihove kćerke.

"Želim inspirirati ljude, želim da ispitaju vlastitu definiciju ljepote na isti način i da ponovo razmotre šta doista jesmo, kako bi naše mlade generacije vjerovale u tu ljepotu", kazala je fotografkinja.