lifestyle
14

Blaženstvo kod kuće: Majka se odlučila vratiti na fotografije svoje porodice

Klix.ba
( Susan Copich)
Susan Copich je radila kao plesačica i glumica većinu svog života. Doživjela je pravi slom kada ju je njen agent prestao zvati prije četiri godine. Kako je napisala na svojoj web stranici, osjećala se kao da je ostarila i da je nebitna.

Copich se osjećala nevidljivom, kako u profesionalnom životu, tako i kod kuće.

Kako je uvijek ona bila "fotograf" i fotografisala svoje dvije kćerke i muža, shvatila je da nema fotografija na kojima je i ona sa svojom porodicom. Odlučila je napraviti seriju fotografija koju je nazvala "Blaženstvo kod kuće". Uzela je fotoaparat i odlučila istražiti sve strane svoje ličnosti.

Većina mama u svijetu se može poistovijetiti sa Susan. Bloggerica Allison Tate je također izjavila kako je nema na porodičnim fotografijama i kako je došlo vrijeme da se to promijeni. Njene riječi su se brzo širile internetom i inspirisale su mnoge mame da postave svoje fotografije. Allison je objasnila kako je bitno da njena djeca vide svoju majku na fotografijama.

"Želim da vide kako sam ih gledala i koliko sam ih voljela. Ja ne izgledam toliko dobro i možda nisam savršena za ljubav, ali sam savršena u ulozi majke", izjavila je Alisson.

Fotogalerija koju je napravila Copich nije primjer njene svakodnevnice kao supruge i majke. Naprotiv, ove fotografije su različita razmišljanja o temi majčinstva, na umjetnički način, od prelijepog do smiješnog, pa sve do uvrnutog.

Fotografije Susan Copich su trenutno izložene u galeriji Umbrella Art u New Yorku.