lifestyle
142

Kakva transformacija: Izgubila skoro 40 kilograma i postala ovisnica o fitnessu

Klix.ba
Claire Crowthers iz North Walesa bila je nezadovoljna svojim izgledom i velikim brojem suvišnih kilograma koji su počeli da uništavaju njeno fizičko i psihičko zdravlje. Iz tog se razloga odlučila na veliku transformaciju i promjenu životnog stila, odbivši da stane pred oltar debela.

Ova 31-godišnjakinja se na promjene u svom životu odlučila nakon jednog uvredljivog komentara na poslu, kao i činjenice da je, kako kaže, bila dospjela u fazu u kojoj nije mogla podnijeti da se pogleda u ogledalo. Uz pomoć supruga Stephena, Claire je uspjela smršati skoro 40 kilograma.

Njeni problemi sa gomilanjem kilograma počeli su na fakultetu.

"Hranom sam liječila nerzvozu, anksioznost, nemir... i to uglavnom nezdravom hranom kao što su pizza i sladoled. Hrana je bila moja utjeha", ispričala je Claire za Daily Mail i dodala kako joj je cilj bio da sačuva svoje zdravlje i bude dobar uzor za svoju kćerku Molly.

Claire je bila toliko nezadovoljna svojim izgledom da je odbila da se uda za svog dečka.

"Nisam mogla podnijeti osobu koja me gleda iz ogledala, čak je i svaka moja fotografija bila toliko grozna da sam je morala izbrisati s aparata.

Na proces mršanja uz pomoć pravilne prehrane i vježbanja odlučila se 2012. godine zajedno sa svojim tadašnjim dečkom, a sadašnjim mužem Stephenom, a za deset mjeseci je izgubila skoro 40 kilograma.

"Bila sam prestravljena kad sam prvi put ušla u teretanu, nisam imala pojma odakle da počnem i šta da radim, ali moja sestra je već bila članica i upoznala me sa grupnim vježbama", ispričala je Claire koja danas aktivno diže tegove, a teretana je sastavni dio njenog života.

"Sad imam tijelo na koje sam ponosna. Više ne mogu zamisliti svoj život bez vježbanja. Osjećam se odlično, zdravlje mi se poboljšalo i imam samopouzdanja da izlazim vani, družim se s ljudima i živim svoj život onako kako želim", kazala je Claire.

Nakon velike tjelesne transformacije, Claire se konačno osjećala spremnom da se uda, a par se vjenčao 2014. godine.