Od 20. do 24. marta
13

Kako izgleda Festival svjetla u Zagrebu: Grad se priprema za jedan od svojih najljepših događaja

Festival svjetla Zagreb (Foto: M. Tomaþ)
Festival svjetla Zagreb (Foto: M. Tomaþ)
Zagreb se priprema za jedan od najuzbudljivijih događaja ovoga proljeća, a to je Festival svjetla.

Kreativne, maštovite, magične i ponekad sasvim neobične svjetlosne instalacije u režiji domaćih i stranih umjetnika, uključujući umjetnike iz Njemačke, Španije i Slovačke, svoje mjesto će pronaći diljem centra grada i privući veliki broj posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

Festival svjetla Zagreb (Foto: M. Tomaþ)
Festival svjetla Zagreb (Foto: M. Tomaþ)

Od 20. do 24. marta 2024. godine Zagreb će postati pozornica za spektakularne svjetlosne instalacije, projekcije i animacije koje će oživjeti ulice, parkove, trgove i druge popularne lokacije diljem grada. Festival svjetla Zagreb, koji se održava već šestu godinu, tokom pet dana će spojiti umjetnost, dizajn, spektakl i arhitekturu na način koji će oduševiti posjetitelje svih generacija.

Festival svjetla Zagreb
Festival svjetla Zagreb

Ovaj festival je više od samog događaja - on je prilika da svi zajedno proslave dolazak toplijih i dužih dana te da se ponovo poveže s gradom na jedinstven način. Uživajte u više od 25 svjetlosnih instalacija, istražite nove dijelove grada koji su ove godine uključeni u program i doživite Zagreb u potpuno novom svjetlu.

Festival svjetla Zagreb
Festival svjetla Zagreb

U saradnji s međunarodnom nevladinom organizacijom World Wildlife Fund (WWF) koja djeluje na polju očuvanja divljine i smanjenja ljudskog utjecaja na okoliš, ovogodišnji Festival svjetla posebnu pažnju posvećuje upravo važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta.

Festival svjetla Zagreb
Festival svjetla Zagreb

Glavni simbol ovogodišnjeg festivala je šumska ciklama (lat. Cyclamen purpurascens), proljetnica ugrožena klimatskim promjenama, koja nas podsjeća na važnost zaštite prirodnih ljepota i divljih vrsta, potičući nas da djelujemo kako bismo sačuvali ove dragocjenosti za buduće generacije. Svoju podršku u isticanju nužnosti i hitnosti očuvanja prirode Festival svjetla Zagreb će pružiti i uključivanjem u globalni događaj Sat za planetu Zemlju.

Pridružite se na Festivalu svjetla Zagreb i postanite dio ovog jedinstvenog iskustva koje će vas transportirati u svijet mašte i čarolije.

Vidimo se na ulicama Zagreba.