{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zašto je meksička Coca-Cola bolja od ostalih?

19.7.2013. u 13:51
0
8
Zašto je meksička Coca-Cola bolja od ostalih?
0
Zašto je meksička Coca-Cola bolja od ostalih?
Meksička verzija popularnog gaziranog pića, Coca-Cole, pravi se od šećera dobijenog iz šećerne trske, umjesto iz visokofruktoznog kukuruznog sirupa, te je postala veoma popularna među stanovnicima New Yorka.
Fabrike u SAD-u koriste jeftiniji zaslađivač u proizvodnji gaziranih pića, budući da zakoni o uvozu čine šećer skupljim nego u bilo kojoj drugoj zemlji.

Meksička Coca-Cola ima mnogo bolji okus i kvalitet, a i skuplja je od američke verzije. Pokrenuta je čak i stranica na Facebooku, posvećena neameričkoj verziji popularnog pića, a broj članova stalno raste.

Coca-Cola sa šećerom dobijenim iz šećerne trske ne proizvodi se u SAD-u još od 1985. godine, kada se kompanija okrenula kukuruznom sirupu. Posljednjih godina je dostigla kultni status. U Williamsburgu, Brooklyn, hipsterskoj prijestolnici New Yorka, fanovi plaćaju i do 3,5 dolara za bocu.

"Isprva sam mislio da se radi o hipsteraju ili nostalgiji, kada sam vidio da ljudi više vole da piju iz staklene boce, ali nakon što sam je popio, shvatio sam da ima nešto u svom tom ludilu. Za mene je bolja, slađa i hladnija", kaže Adalis Velez, vlasnik restorana u Williamsburgu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: