Paradajz - hladnoća frižidera utječe na njegov okus, tako da ga je bolje držati u ostavi u papirnoj vrećici.
Hljeb - frižider ga isušuje. Bolje je držati ga na sobnoj temperaturi i pojesti u roku od četiri dana, a ostatak pohraniti u zamrzivač.
Crveni luk - najbolje je čuvati ga u ostavi u mrežastoj vrećici, zbog cirkulisanja zraka. Pazite da ne dođe u dodir s paradajzom jer vlaga i gasovi iz paradajza mogu dovesti do truljenja luka.
Baterije - ekstremna toplina i hladnoća mogu utjecati na njihovu dugotrajnost.
Bijeli luk - u ostavi može trajati i do dva mjeseca, bitno je samo da ima osiguran protok zraka.
Krompir - frižider mu ne godi, pa ga ostavite vani, ali podalje od plastične kese. I u ovom slučaju najadekvatnija je ona papirna.
Kafa - ni mljevenoj ni kafi u zrnu ne pogoduje frižider niti zamrzivač. Kondenzacija može utjecati na okus, te je najbolje da kafu držite u posudi u koju ne može prodrijeti zrak.
Lak za nokte - neki ga drže u frižideru, iako se on tako zgusne. Držite ga na sobnoj temperaturi, daleko od sunčeve svjetlosti.
Tikva - idealno joj je u ostavi, gdje može stajati i više od mjesec.
Ljuti sos - također mu nije mjesto u frižideru, već u ostavi.