Gastro
39

Facebook za dvije hiljade dolara otkupio prava na snimak malog kuhara

Klix.ba
Nihal Raj, poznatiji kao Kicha, ni po čemu nije običan šestogodišnjak. Ovaj mali Indijac je kuhar koji ima sopstveni kanal na YouTubeu, a postao je toliko popularan da je Facebook nedavno otkupio prava na jedan njegov snimak za dvije hiljada dolara. Video prikazuje malog Kichu dok pravi sladoled.

Počeo je kuhati sa samo četiri godine, sa svojom majkom koja je također kuharica. Većina njegovih recepata je za pravljenje slastica koje ne zahtijevaju mnogo pečenja niti kuhanja. Njegov otac je snimio video u kojem Kicha pravi sladoled i podijelio ga na Facebooku gdje je postao toliko popularan da su odlučili da ga objave na YouTubeu.

"On nije profesionalac. Jednostavno pita mamu za neki recept i onda radi po svom", rekao je Kichin otac Rajagopal V. Krishnan. Njegov kanal na YouTubeu KichaTubeHD pokrenut je 2015. godine, a inspirisan je sličnim kanalom američkog dječaka koji ocjenjuje igračke.

"Kicha me je upoznao sa YouTubeom i mogućnošću pravljenja i objavljivanja sopstvenih snimaka. Željeli smo se i mi baviti igračkama, ali je presudila Kichina ljubav prema kuhanju", dodaje otac.

Kichina porodica zaprimila je poziv od marketinške agencije iz SAD-a koja pravi videe za Facebook, a koja im je ponudila dvije hiljada dolara da otkupe prava na snimak pravljenja sladoleda. Ovo je dovelo do mnogih ponuda malom kuharu, ali njegova porodica zasad ne prihvata ništa.