Odlična zimska atmosfera
544

Grah iz kazana, skijanje i koncert obilježili subotu na Ponijerima kod Kaknja

Piše: E. M.
Na skijalištu Ponijeri kod Kaknja danas je održan drugi dan cjelodnevnog programa za sve posjetioce koji su osim ugodnog skijanja na uređenoj stazi uživali i u koncertu mladog Kakanjca Deniala Ahmetovića.

U organizaciji Općine Kakanj i Javne ustanove Kulturno-sportskog centra u petak je počela trodnevna  manifestacija "Udahni Ponijere" koja će trajati do nedjelje.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Jučerašnji program na skijalištu Ponijeri počeo je skijanjem koje je bilo otvoreno od 10 do 21 sat, a održan je i Glumački kamp uz podršku Dječije omladinske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Tokom cjelodnevnih aktivnosti bio je organizovan i DJ party.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Vršilac dužnosti načelnika Kakanja Aldin Šljivo i sam je prisustvovao današnjem događaju na Ponijerima i uživao u skijanju.

"Jako smo sretni kada imamo priliku Ponijere pokazati i drugima sa željom da na ovom prostoru uživaju u čarima neodoljive prirode i snježnog ugođaja. Ono što danas imamo na Ponijerima rezultat je zalaganja prije svega lokalne zajednice, a nadamo se da će se naš trud prepoznati i drugi te da ćemo dobiti podršku i od viših nivoa vlasti, ali i kroz privatnu inicijativu te da će Ponijeri u budućem periodu još više jačati turističku ponudu u ZDK", kazao je Šljivo za Klix.ba.

Dobra atmosfera i druženje uz više od hiljadu posjetilaca nastavljeno je i danas uz koncert Deniala Ahmetovića, a na Ponijere danas je bio organizovan i studentski pohod. Skijanje, muzika, druženje i dobra atmosfera nisu izostali na jedinom skijalištu u Zeničko-dobojskom kantonu.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Uz igre na snijegu kao što su nogomet, odbojka i skakanje u vrećama na platou ski-centra za sve posjetioce je služen i grah. Dobra atmosfera bit će nastavljena i sutra, drugog dana vikenda i posljednjeg dana manifestacije "Udahni Ponijere" kada sve posjetioce očekuju kreativne radionice za djecu te cjelodnevno skijanje i DJ party.