{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavirite u Bosanski paviljon na Global Villageu u Dubaiju i saznajte šta je bosanski kebab

Klix.ba
12.12.2018. u 20:34
284
238
Zavirite u Bosanski paviljon na Global Villageu u Dubaiju i saznajte šta je bosanski kebab
284
Global Village Dubai je najveći svjetski turistički, zabavni i shopping projekat koji na jednom mjestu okuplja 90 zemalja iz cijelog svijeta. Svake godine ga posjeti više od 5 miliona posjetitelja, a smješten je svega 20-tak kilometara južno od centra Dubaija. Ekipa portala Klix.ba je posjetila ovaj sajam i zabilježila djelić atmosfere.
U okviru Global Villagea, koji svake godine traje od novembra do aprila, posjetitelji mogu uživati u hrani, piću, odjeći i rukotvorinama iz skoro svih dijela svijeta. Samo selo se prostire na površini 1,6 kvadratnih kilometara, a ukrašeno je mnogim prepoznatljivim simbolima svjetske arhitekture kao što u Kip slobode, Eiffelov toranj, Taj Mahal, Kosi toranj u Pisi, egipatske piramide i slično.

Države poput Turske, Indije, Egipta, Maroka, Jemena, Kine imaju veoma prostrane i impozantne paviljone, dok je Bosni i Hercegovini pripao nešto manji paviljon, ali nimalo manje zapažen, a zove se Bosnia & Balkans i nalazi se odmah do američkog. U njemu je većina štandova iz naše zemlje, dok se također može naći pokoji štand iz Makedonije, Crne gore i Srbije.

Na food courtu među objektima koji nude hranu ističe se restoran Bosnian House, u kojem se može pojesti, bosanska pita i ovdje veoma popularni bosanski kebab. Bosanski kebab je istočnjački naziv za ćevape u somunu sa kajmakom, lukom i ajvarom, a kako su nam rekli domaćini naziv je prilagođen lokalnom stanovništvu. Bosnian House je prisutan na Global Villageu već pet godina, a od prošle godine pored njega se nalazi i restoran Koliba gdje se može pojesti tradicionalna bosanska janjetina sa žara.

Restoran Bosnian House je veoma popularan među lokalnim stanovništvom što potvrđuje i činjenica da je 2016. godine izabran za najbolji restoran na Global Villageu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: