Isprobajte i vi
73

Uz jedan sastojak pečeni krompir uvijek ispadne hrskav

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Nutricionistica Laura Ford na društvenim je mrežama podijelila odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krompira uz pomoć jednog sastojka.

Riječ je o medu.

"Ovaj će vam pečeni krompir izazvati pravu ovisnost; savršena je ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti", napisala je Ford u svojoj objavi, a evo što ćete za njega trebati i kako se priprema.

Sastojci:

  • Dva kilograma crvenog krompira

  • Dvije kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 50 grama maslaca

  • Mješavina začina

  • Sol i biber

  • Jedna kašika meda

Priprema:

Zakuhajte posudu vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i pecite dvije minute dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite mješavinom začina, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta ili dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je još vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.