|

VIDEO
/
U Londonu se prodaje sladoled od majčinog mlijeka

U Londonu se prodaje sladoled od majčinog mlijeka
0
S
Sarajevo-x.com
25.2.2011. u 15:10
34
komentara
0

dijeljenja
U Londonu se prodaje sladoled od majčinog mlijeka
Jedna slastičarna u Londonu odlučila je svojim mušterijama ponuditi nešto posve drugačije, pa tako odnedavno posjetioci mogu naručiti porciju sladoleda od majčinog mlijeka.
Desert je nazvan Baby Gaga, a mlijeko je doniralo 15 majki koje su odlučile odazvati se reklami objavljenoj na jednom forumu.

Jedna od žena koja donira mlijeko je 35-godišnja Victoria Hiley. Kako je kazala, majčino mlijeko je veoma ukusno i kada bi to ljudi shvatili više majki bi pristalo na dojenje.

Porcija sladoleda s majčinim mlijekom, vanilijom s Madagaskara i korom limuna u slastičarnoj Icecreamists košta blizu 16 eura.

Kako ističu "proizvođači" desert je potpuno prirodan i organski.

"Sladoled je dobar za našu djecu, ali i za sve nas", kazao je Matt O'Connor, čovjek koji je osmislio recept za sladoled od majčinog mlijeka, prenosi BBC.

Za 300 ml mlijeka Victoria Hiley dobija 18 eura.

"Šta je loše u tome da zaradim dodatni novac prodavjući mlijeko. Uz to učim žene kako da doje bebe. Mnogima je zaista potrebna pomoć", istakla je Hiley.

O'Connor je dodao da će nova poslastica sigurno privući mnogo pažnje jer niko nije mijenjao okuse sladoleda već stoljeće.

Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...