Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo Ćetenijada k'o okupljanje nekih cetnika zvuci
Još samo nači lokaciju za koridu i biče pravo
MALI OD MALEZIJE jos samo da spusti koridu u novi grad samo krkanluk spusta u carsiju cu tradicionalna cetenijada e moj seljacicu pljuc
Meni je potpuno nepoznata ova povlastica..
@SheRains Heh.. ode slovo... je l' slučajno il' podsvjesno 'tice znaju.. :)
Bogami i u istočnom je Sarajevu jučer slavljena ćetenijada. 25 godine od odlaska ćeta iz Sarajeva
Fala bogu nek su najzad počeli zajednički slavit isti datum. Jer dosadašnji prvi maj nezaposleni slave neradeći i nijedan političar ili uduruga ne protestvuju, a ni Nova godina nije nikom mrska k+jer je to dokaz da su još mjednu godinu ostali na vlasti ne radeči ništa !
,,Prisutni su imali priliku gledati cijeli postupak pravljenja cetenije". A vi stavili jednu sliku. Nisam nikad cula za ovu poslasticu...i na kraju ne znam ni kako izgleda.
I tako se jedu ili sa nekim kompotom, vocnim sirupom ili necim drugim :)
@Rapsodia Ukratko: ukuhani šećerni sirup,ali gusto da se može razvlačiti,djelimčno upečeno brašno. Pravi se napolju,poželjno je hladno vrijeme,na stolu se nalazi brašno,od šećera se u početku napravi jedan krug i potom se razvlači za duplu veličinu i presavije..i sve ide kroz brašno a stalnim razvlačenjem i presavijanjem se dobijaju fine tanke niti šećera.Jedan stari"slatkiš"koji ni ja nisam nikada probao,"ćetenija",u srbiji za"tahan halvu"kažu"ćeten alva".Za oba specijaliteta baza je šećer
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
za ovo jelo nisam cuo jos, slano/slatko?
ok, hvala, to je iduce sto moram probati onda :-)
Slatko. Secer se ukuhava da se dobije gusta masa, koja se onda rasteze i uvija, napravi se krug koji se vrti u krug na poprzenom brasnu. Treba vise osoba da rade skladno, tako da na kraju umjesto gustog kao zelatin secera, dobijete tanke, veoma tanke niti istog. Meni lijepo mirise, a ukusno je.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)