Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto ne postave nas doner? sve sama zelena salata ko da sam zec
ma to si ti probo vegetarijanski :)
Doner u Veroni kod Indijaca za ne povjerovati ????
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ovo nije sve DONER kebab......npr u jufki se zove Durum Kebab (slika Atina). Ovo u pakistanu jeste jedna vrsta kebaba (sto poduhvata mnoge razlicite vrste mesa sa raznja) ali neka "njihova" varijanta....nije Doner Kebab. Takodje ove cufte, koje se u mnogim mjestima na svijetu takodje prodaju kao jedna vrsta kebaba, nisu Doner Kebab! A ovo sa Filipina, piletina sa rizom, e to Vam sigurno nije Doner Kebab!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa sta je onda doner kebab.
Doner Kebab je jedna vrsta, jedna varijanta turskog Kebaba, koja se probila na zapadu i onda sirom svijeta. Ovdje je vidis npr na drugoj, trecoj i sestoj slici
kud otvorih najutro!?!
Jesi odmah ogladnila? ;-) Sreca ja prvo jela pa otvorila. hahaha :D
jasta sam, bona hahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Cevap i Kebab, najjaci, morete vi pricat sta ocete, Bosanci i Turci su najjaci....Kaka crna kineska riza i Talijanski pilav xD
Ovo je nacionalno Njemacko jelo. Po Wikipedia, kaze da potice otprilike iz 18. vijeka iz Turske, iz Ankare i Burse tog dijela. Nezna se tacno kad su ga 'preokrenuli' posto se do tad ko i svi Mediteranski kebabi pekao horizontalno, i onda ga je neko okrenuo vertikalno da se vrti i pece, i onda su ga poceli sjeci vjerovatno s tog vertikalnog raznja. Original doner je s janjetinom, i ima ga u raznim varijacijama i zacinima u Turskoj, dok su kazu u Njemackoj Turski imigranti to adaptirali Njemackim ukusima i prehrambenim obicajima, i vise se koristi teletina i piletina u onoj nama svima poznatoj doner lepinji i s povrcem i sosom. Kazu da se u Njemackoj godisnje proda od donera oko 2.5 milijarde Eura. Zato ja samo trosim Doner kad sam u Njemackoj il Austriji. A nisam ga pojeo ima par godina, i volio bi evo bas sad 1 il 2 ona 'Njemacka' za veceru, i jedan onaj gazirani sok iz konzerve iz Aldi, ako ga jos ima, sto ide pola kola pola fanta il orange soda, po ukusu. I 1 lahmacun izmedju donera.
najgora verzija donnera - turska verzija... ... u gugle ukucaš donner, pođoniš slike, pođoniš tekst sa wikipedie i eto... nafatat' će se levati da kometarišu i kažu kako su oni bili u turskoj i kako u turskoj nije ovakav i da je američki najbolji jer su oni bili tamo il' tamo žive a onaj u grčkoj je još najbolji, bolji i od turskog... a tek ovaj u australiji... ima levata koji su i tamo probali donner kebab...
Bas si me naso, ja bas otisao na Wikipedia i preveo sta kazu, al sam priznao da sam otisao na Wikipedia odma u startu.
Ti sad zelis reci da je Njemacki cevap bolji od Bosanskog.....De ti malo odspavaj, vidim, pola 3 je XD
Jarane kad dnespr, bazd hala ziva
Od svih sto sam jeo u Njemackoj su definitivno najbolji. Pogotovo u vecim gradovima,ne mozes pojesti koliki je a svega bas stave. U Holandiji tri puta manji i samo malo salate stavljaju,paradajza skoro nikako.
BALTAZAR !
Kakav je doner u city centru i cijena, ako neko zna? Hvala.
Najbolji sam jeo u Oslu.
Kad probas u evropi pravi doner kod turcina i dodjes ovdje i pojedes neki nas, imas osjecaj isto da si nakon cevapa sa Carsije otisao u Veneciju na cevape... :/
mislim da je doner nastao u njemackoj a koji su napravili turci. u tursku je doner dosao iz njemacke najbolji doneri su u njemackoj kao sto je vec neko rekao. za 3.5 eura se covjek ubije. nigdje u sarajevu nwma ni priblizan doner kao u svabiji
Pirpa brat moj
U berlinu je bolest
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...što bi rekli, giros.
Kakav Doner ljudi kad se okrenes gladan, Bez domaceg bureka ili ti pite nema zivota,kako deres na baushteli, pita shvabo sta jedes pa si tako jak...!
to legendo, reci im!!!!
Zavisi kod koga se jede da se ostane gladan poslije porcije donera. Najgori doner koji sam ikad probao je u Amsterdamu. Ne samo da je mršava porcija, nego im je lepinja tanka, bez skoro ikakve bijele sredine, samo korice. Po dvije kriškice paradajza i krastavca, jedan list zelene salate, i kašika sosa (kupovnog iz plastične boce). Posluže ti meso u drvenoj zdjelici i onu malenu palačinku koju oni smatraju lepinjom, pored zdjelice. Sutra otišli kod drugog čovjeka na doner, kontajući da je onaj od jučer iznimka od svega i svakog. I taj drugi je bio isti. Belgija (flamanski sjever) i Njemačka imaju prave donere, sa pravom lepinjom, poprilično dosta mesa svježeg i mekanog, bogatom salatom, domačim sosom. U Belgiji nakon donera, kao kod nas pojesti porciju od deset u pola dobrih ćevapa, plus što kod ovog donera ima i pristojnu količinu krastavca, paradajza, zelene salate i sosa. Dok od amsterdamskog donera samo se glad probudi još više. Nisam probao taj na Baščaršiji.
U njemackoj je dobar zato sto stavljaju i svinjskog mesa. Bila velika afera. Turak bi ro?enu mater zajebao za par eura. Karakter im je nula.
Turčin...
Turak
e svasta za istanbul postavili doner neki sa pomfritom, svi ostali mogu uciti od turskog donera ali pravog