Kakav Doner ljudi kad se okrenes gladan, Bez domaceg bureka ili ti pite nema zivota,kako deres na baushteli, pita shvabo sta jedes pa si tako jak...!
to legendo, reci im!!!!
Zavisi kod koga se jede da se ostane gladan poslije porcije donera. Najgori doner koji sam ikad probao je u Amsterdamu. Ne samo da je mršava porcija, nego im je lepinja tanka, bez skoro ikakve bijele sredine, samo korice. Po dvije kriškice paradajza i krastavca, jedan list zelene salate, i kašika sosa (kupovnog iz plastične boce). Posluže ti meso u drvenoj zdjelici i onu malenu palačinku koju oni smatraju lepinjom, pored zdjelice. Sutra otišli kod drugog čovjeka na doner, kontajući da je onaj od jučer iznimka od svega i svakog. I taj drugi je bio isti. Belgija (flamanski sjever) i Njemačka imaju prave donere, sa pravom lepinjom, poprilično dosta mesa svježeg i mekanog, bogatom salatom, domačim sosom. U Belgiji nakon donera, kao kod nas pojesti porciju od deset u pola dobrih ćevapa, plus što kod ovog donera ima i pristojnu količinu krastavca, paradajza, zelene salate i sosa. Dok od amsterdamskog donera samo se glad probudi još više. Nisam probao taj na Baščaršiji.
Prikaži sve komentare (101)