Novi Zeland
25

Picerija mesne kuglice potajno zamijenila vegetarijanskim i niko nije primijetio

Dž. L.
Novozelandska picerija potajno je zamijenila mesne kuglice na pizzi sa vegetarijanskim, a njihovi kupci to nisu ni primijetili.

Naime, Hell Pizza predstavila je novu limitiranu Burger pizzu uz reklamu kako dolazi uz mesne kuglice s okusom pljeskavice. Picu je za kratko vrijeme naručilo više od 3.000 kupaca.

Međutim, Hell Pizza naknadno je otkrila da su njihove kuglice s okusom pljeskavice ustvari biljnog porijekla, što je iznenadilo većinu kupaca.

"Mnogo ljudi odmah odbacuju ideju o lažnom mesu zbog čega im nismo željeli reći za naše kuglice bez mesa jer smo bili sigurni da će uživati u njima", rekao je Ben Cumming, generalni menadžer kompanije Hell Pizza.

Foto: Hell Pizza
Foto: Hell Pizza

Prema istraživanju koje je pokrenula ova picerija, 70 posto kupaca izjavilo je kako su kuglice bile poput mesa, a 80 posto je izjavilo da su ugodno iznenađeni otkrićem da su bazirane na biljkama.

S druge strane, oko 70 posto kupaca kazalo je da će ponovo kupiti Burger picu.

Međutim, brojni kupci su se požalili kako su prevareni, a neki tvrde kako su iz kompanije Hell Pizza možda prekršili Zakon o fer trgovanja na Novom Zelandu koji štiti potrošača od toga da bude zaveden.