|

Otkrijte koliko dugo smijete držati meso u frižideru

Otkrijte koliko dugo smijete držati meso u frižideru
17
Klix.ba
18.6.2019. u 15:14
10
komentara
17

dijeljenja
Otkrijte koliko dugo smijete držati meso u frižideru Ilustracija: Shutterstock
Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, posebno ako se radi o mesnim proizvodima. Saznajte koliko vam meso može stajati u frižideru bez bojazni da će se pokvariti.
Piletina i puretina

Pileće i pureće meso možete držati u frižideru samo dan ili dva, ali i do godinu dana u zamrzivaču. Ukoliko je meso kuhano, možete ga čuvati i nekoliko dana duže, no ukoliko zamrzavate kuhano meso, ono ne može trajati duže od dva do šest mjeseci.

Crveno meso i svinjetina

Crveno meso i svinjetina mogu ostati u frižideru do pet dana i mogu se zamrzavati od četiri do 12 mjeseci. Kuhano crveno meso može trajati tri do četiri dana u frižderu i dva do šest mjeseci u zamrzivaču.

Mljeveno meso

Mljeveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili piletina i puretina, možete čuvati u frižideru dan do dva, a zamrznuto od tri do četiri mjeseca.

Kobasice i viršle

Kobasice i viršle u frižideru mogu trajati dvije sedmice ukoliko su neotvorene, a ukoliko ste ih otvorili trebate ih potrošiti u roku od tri do pet dana nakon otvaranja. U zamrzivaču će trajati od mjesec do dva.

Slanina i jaja

Slanina je sigurna za jesti do sedam dana ako stoji u frižideru. Može se zamrznuti do mjesec dana. Sirova jaja u frižideru mogu stajati mjesec dana, ali ne više od 7 dana ako su kuhana. Zamrznuta jaja mogu trajati i do godinu, ali morate odvojiti bjelance i žumance.

Mesne salate od piletine, tunjevne, jaja i tjestenine trajat će tri do pet dana u frižideru i ne smijete ih zamrzavati.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...