Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ostalo im od turaka kao i nama,ali dzaba nasa zeljanica je bolja milion puta
potpisujem
Špinat ili spanać..kako onda španakopita, ko vidi vezu?!
Btw ovo slaganje prazne jufke po coskovima je samo da bacis poslije pecenja..
mislite zeljanicu?
Mozda Grci i kazu spanakopita, ali brate ovo sto ja vidim na slikama, to se kod nas zove zeljanica. :-)
Širom evrope milion grčkih restorana i svi dobro rade,zdrava mediteranska kuhinja,isto tako i turski restorani razvaljuju ali bosanskih ni na vidiku,vrijeme mesozdera,trovanja cigarama i kafenisanja do besmisla je prošlo ...
@c.vila 1 pa ima bh jela milion bez mesa, samo sto se svi fokusirate na cevape i janjetinu. Sarma u lozi(samo riza, mladi luk i nana), pa zeljanica, tikvara, sirnica, pa corba milion u koje ne moras stavljati meso, sataras itd.
Hercegovacka polagana zeljanica, gledao sam grkinju kako je pravi, gruhne neoprani spinat onako iz kese malo fete, zejtina i gotove fillo jufke i vozra.
Španakopita? Dajte molim vas...
cirkus!
Hahhaah ovo zeljanica u pokusaju... tuzno..
nema zeljanice nad nasom zeljanicom :O
nema zeljanice nad nasom zeljanicom :O
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
zeljanica mamu vam....spankopita....bosanskopita zeljanica
Prijatno i dobar tek :)
Mi old school domaćice sve pite sa gotovim jufkama zovemo lijene pite. Nema je dok se ne jufkica rukicama ne rasuče. Sry.
tacno tako ! a ni baklave bez korica koje sama napravis !
Nerado se "uključivam" u diskusiju, ali, navodno, birvaktile se morao polagati teorijski test za buduce mladenke. Test je sadrzao samo jedno pitanje; Koji se dio jufke, pri sukanju iste, najbrze širi? Ko je tačno odgovorio na ovo pitanje, mogao je pristupiti polaganju praktičnog dijela. Pa eto, ako se ko zeli zeričak zabaviti, neka proba odgovoriti. Ne bih da se hvalim, isprve sam potrefio. I sad me to moje znanje "kolje", ali to je neka druga priča.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Jer napraviti zeljanicu je tako ne-cool.
Hahahahha.cuj naziva za slaganu zeljanicu.Usput izmisljena od zaposlenih zena koje zele napraviti rucak nakon sto umorne dozu sa posla a i to od kada su se pojavile gotove jufke.A prije je bilo oklagiju i razvuci.
Šta kopita?
ono sto je u glavi one koja je pisala ovaj tekst
Budem danas napravio, pa javim kakva je.