Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glavni borac protiv depresije je stabilan i siguran posao, bez mobinga i ponižavanja od strane poslodavca, zatim odjeb svih toksičnih, dvoličnih, licemjernih, egomanijaka i energetskih vampira, okružiti se s ljudima koji vas poštuju i vole, ne pratiti vijesti iz politike, ne gledati TV jer na istom ionako nema ništa pametno, pročitati dobru knjigu, otići na čist zrak u prirodi, i po mogućnosti nabaviti najboljeg čovjekovog prijatelja - psa (ja preferiram zlatne retrivere).
Za TV se ne slažem. Ima itekako pametnih i korisnih programa.
Ovo su savjeti koji poboljšavaju kvalitet života. Povremena neraspolženja nisu depresija. Depresija je nešto mnogo dublje, i mnogo ozbiljnije. Ljudima se silne pare uzimaju na priče, ležanje na kožnim kaučima i neprimjenjive savjete ... a onda im se daju lijekovi.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Protiv depresije se bori kvalitetom zivota, ne prvenstveno novcem, nego familijom i iskrenim prijateljima. Zato nema depresije u siromasnoj Africi a ima je u Americi i sjevernoj Evropi. Stopa samoubistva u Africi je zanemarujuca u poredjenju sa razvijenim zapadom. Zasto? Zapad UNISTAVA porodicu i sve ljudske odnose unistavajuci ljubav i samilost u ljudima.
pa oni u Africi nisu svjesni u kakvom sranju žive
@FakeTaxi Pa, ni oni na zapadu nisu svjesni u kakvom sranju zive (da su nesretni zato sto gube osjecaj za prijateljstvo i familiju). Zapadnjaci koriste tablete koje mijenjau neurotransmitere u mozgu umjesto da mijenjaju drustvo u kojem su novci na prvom mjestu a ne ljudi.
Sve je u glavi ako si zadovoljan i sretan sve je ostalo nebitno.Nabrojali gluposti, moja je sreca moja porodica ,djeca zdrava,raja da mi dolazi da rostilj zapalimo,malo i piucnemo,malo zapjevamo,masni cevapa da nabacamo ,papriku da na rostilj bacimo,janje da okrenemo,Safeta da pustimo da sevdah odjekne.A nekom da se voza u novom Audiju i da ima love sve je kako ko.
krastavac liječi depresiju, nema šta.
Kazu i fina rijec pomaze.
Jaja, grah i banane. Redovan sex. A za sve to ipak treba dobar i redovan posao sa pristojnom platom te posao gdje ce se covjek osjecati covjekom, biti postovan. Vrlo malo je takvih u ovoj drzavi. Zato raja i ode, odlaze cak i oni koji imaju dobro placene poslove, ali se na njih vrse konst.pritisci.
Meni dodje da se ubijem je li to depresija? 😂
nemoj, ja sam psihijatar inače, ako ti treba pomoć javi se, besplatno za klix raju.
@FakeTaxi s takvim nikom ne vjerujem da mozes pomoci ni samom sebi:)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sve je ovo u redu da nas sa vana ne unistava sistem drustvenog rahatluka.Jedite vi sve zdravo kad morate u krevet sa stresom a tako i ustati.Da nam je stomak od gusanog zeljeza u ovakvom okruzenju bi vrisnuo ko kokica u serpi
sunce je najbolja hrana....
@pitzkavamaterina ja mrzim sunce
@QueenMimi nemoj mimi tako. i kakva ti je ono priča za samoubistvo? vidiš da imaš (ne tako) tajnog obožavatelja. satra se da ti se dopadne. open your heart!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Meni mozak hrani samo zarebnica, sudzuka, rostilj.
Jos jedan od "onih clanaka".... Sad je jasno sto su vegetarijanci depresivni.... Od previse vegete...
meni cokolada pomaze
Hronično depresivnim ljudima pomažu samo lijekovi. Ne rugajte im se ovakvim "istraživanjima".
slatko - treba izbjegavati u obliku kakvog mi volimo: seceri, slatkisi, sva peciva-osim malo integr.kruha i sl.... to je za mnoge pa i mene jako tesko i zaista covjek mora biti psihicki jak i spreman odreci se toga, a u korist samog sebe i same kilaze .... treba generalno smanjiti kolicinski hranu koju jedemo, sa mnogo vode, bez sokova, a ovo povrce i voce ono sto imas na raspolag.i mozes kupiti, svako zna sebe i mora naci svoj nacin, tu ti ne pomaze niko, ni dijete, ni preparati za mrsav.NISTA
sam sebe ogranicis, i ukines sve one gluposti sto covjek jede, grickalice, slatkisi, preejdanje bilo cega, i sl..... voda voda voda kljuc svega kod mrsavljenja .... fizicka aktivnost u pocetku lagana i umjerena kod velike kilaze, a kasnije tempo sam sebi svako odredjuje ... zivite zivot i nemojte sebe opterecavati psihicki sa dijetama..
Ima li ičega od tog u drvetu?