Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
slabo danas žene kuhaju pogotovo domaća jela. samog po principu hoćemo li hronovke ili nešto bezveze
ako si pozelio napravis sam nije sramota ;)
Po komentaru nije tesko zakljuciti da ce T.I. biti prava domaćica 😁😁😁
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Polako pocet ce se jesti ovaj lazni japrak, meso postalo luksuz..
Prvi put cujem za ovo....
Hercegovac992 ovdje je rijec o sarmi u listu vinove loze. To o čemu ti pričaš je klasična sarma, meso i riža u listu kupusa.
Jesti meso je nesto najgadnije!!! www.vegan.ba
Tisina kljukusari
Kisel kupus ,meso i malo rize, i to sve kuhati par sati sa suhim rebrima.e to se zove sarma!!!
Turci su donijeli civilizaciju, kulturu, umjetnost te mnoge specijalitete na Balkan. Danas se ti specijaliteti, muzika itd. predstavljaju kao grcka itd. Sve je to doslo od Turaka, koji su opdatirali plemstvo Balkana novom religijom, dok im ipak nije uspjelo da asimiliraju dijelove lokalnog stanovnistva u BiH, tj. Bosnjake. Nazalost, drugi narodi u BiH, koji nisu imali jak identitet kao Bosnjaci, prihvatili su nacionalnost susjednih drzava. U Načertanijama se ističe da se “na istočna vjeroispovjedanja Bošnjaka neće biti za Srbiji težak zadatak uticati.” (Garašanin: 1844)
meni najbolja standardna, od kiselog kupusa sa faširanim mesom i rižom, ma nema dalje
Ovo na slikama jednostavno nema veze sa vezom!
Uz ovo jelo moraš skuvati još jedno, ako misliš da ti ukućani ne ostanu gladni, a smoriš se motajući ovolicke listove (i to rižom). Neka hvala. Ja i kod raštike nastojim da kupim veće listove, pa dok naredam dva ili tri reda u konkretnoj šerpi obavezno lanem i žensko i sve..
Ja mislim da to ima veze sa nekim običajima.. U našoj kući je oduvijek važilo da ukoliko kažeš da si pojeo/la tri sarme, to znači da si se ubio/la od jela, a primijetila sam tokom godina da mnoge sarajevske domaćice favorizuju tihu patnju, odnosno što sitnije sarme. Iskreno, ne zavidim im (vam :).
Baš to Limesa. Mada su moji govorili da je najbolje mješano mljeveno meso. Ja lijepo ogladnih čitajući tvoj opis :) Uh Zlico, pa da napuniš šerpu trebaš dva sata blejati motajući.. Ja mislim da je taj običaj ostatak iz vremena kada žene nisu radile. To mi je jedino logično objašnjenje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo nana blunt smotala
Japrak svi zovu ovo
To je bas k'o da ste dali recept za ćevape bez mesa 😁
Ne znam sta da ti kazem, ja ne mogu ni sladoled bez mesa, a ne sarmu 😂
valjo sam ih neki dan, pravo dobre