Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko voli jako, masno, da se cijedi niz bradu-nek jede tursku kuhinju!Previse masna i sa previse umaka!Jedina klopa gdje stvarno pomazem tanjir je indijska-tandoori ili tika masala.I to ponekad, evropska verzija jer original bi mi vatru na nos izbacio.U kineza povrce i tjesteninu od rize.U talijana pastu i salate,U dalmaciji buzara , riba, pasticada , peka...Opet madarski gulas, grcku musaku....
@stern indijska kuhinja najmasnija (prže u ulju koje rijetko mjenjaju u restoranima) i najubitačnije. Nije ni čudo da im je prosječni životni vijek 60 godina. A kineska da ne pričam ulje se cijedi. Turska bogata povrćem friskim, vjerovatno jedna od najzdravijih.
Volim kuhati, i pravila sam sve od susija, do tai, kineskih jela, talijanskih, i naravno bosanskih (na prvom mjestu). Od kada sam upoznala tursku kuhinju, to je ostala samo bosanska, talijanska, i Turska. Zaista toliko predobrih jela, npr. Ezme, dzadik, umaci, njihova jaja sa paradajiza sosom za doručak i turski caj, bazlama, i druga peciva, mnoga jela sa patlidžanom, bulgurom, ma sve im je dobro.
Evo jelo predaka "dobrijeh" Bošnjana :-)