Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haloooo konobar...molia bi 2 porcije sa vise kapule :D
ogladnih namah :)
haha dobri ste... Joe da ti nece biti puno dvije porcije.. nemoj pretjerati.. bit ce ti kasnije ruzno.. ;-) A luk evo kad ja dobijem porciju, uzmi i moj luk ja ga ne volim... ;-) @ogledalce haha samo nemoj reci da ces i ti dvije porcije... ;-) Uh ja sjela za sto, a nisam ni pitala ima li bujruma... :D Jutro narode...
E nekad je bila Seher, a sad svinjac...
ja odmah ogladnjeh
RAHMETLI IBRO JARAC JE, PRAVIO ĆEVAPE OD FAZANA, BILI SU PRVA LIGA
ako je chetnik covjek onda je i cevap od krmetine cevap !
sa krmentinom ili ne cevap je turska rijec i nema nase rijeci da je sinonim za tu rijec,i srbima i hrvatima nema druge nego da je koriste !
Banjalučki ćevap se pravi isključivo od junetine. I to od plećke, potplećke i dela vrata. Ostali komadi se ne koriste. Razlikuje se od sarajevskog pre svega po obliku. Radi se u pločicama kako bi bio sočniji. Razlika postoji i u sastavu mesa. U sarajevski se dodaje i ovčetine. Meni lično je Banjalučki ukusniji jer mi ne odgovara miris ovčetine. Svinjetina nije dobra za ćevape kao što ni junetina nije dobra za pravljenje slanine, čvaraka ili kulena.
@Danube tu smo negdje !
Sa krmetinom. Ne hvala!
Kad vidim komentare od komsija iz Srbije onda mi je sve jasno....Ne volim da generilizujem, ali taj narod ima zestoku Sizofreniju
Ovi cevapi se prodaju kao burek sa sirom.
Čevapi su za malo civiliziranije sredine, ipak bi oni u Bl trebali da prave "čvarak fest"..
Cevap=vekovni srBski proizvod!:))))
koji banjalucki evap? To je bilo prije agresije na Bosnu i Hercegovinu. Ovaj danjasni banjalucki cevap je smjesa svinjetine i masti sa malo junetine. Iz provjerenig izvora. Jedan je jos samo banjalucan/bosnjak koji ne mjesa meso.
Od kad to pravoslavne bošnje prave ćevape??
od kako je krmetina postala jos jeftinija,cevap od krmetine fukarski cevap !
U Banja Luci se od 92 do danas mogu pojesti cevapi sa frisko samljevenom krmetinom,bre. Originalni leskovacki,pancevacki,sabacki recept....
@warenyca od ghovana se pita ne pravi,ali neki je prave !
Pa bolje je tako, ukusnije. Miješa se sa teletinom u različitom omjeru. Probaj pa reci. Banjalučki ćevap je vrh.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ponosna sam sto ne jedem meso.
@Mala Miccy dobijas ga na drugi nacin !
Kako kuroslavni mogu znat šta je ćevap..........žderi rok rok kuroslavče, to je za tebe...SMRT nakaradnoj izdrkotini Rs i svim srbima, srpkinjama i srpskoj djeci koji vole i poštuju tu izdrkotinu i koji misle da ta izdrkotina treba da postoji
@BakirII hahahhahaha............Sarajevo je za Banjaluku New York..........Ćevap je muslimanska hrana..........jedite klempotinu izdrkani kuroslavni.............SMRT nakaradnoj izdrkotini Rs i svim srbima, srpkinjama i srpskoj djeci koji vole i poštuju tu izdrkotinu i koji misle da ta izdrkotina treba da postoji
Malo je reč da si prava konjina , krmak bezobrazni stvarno si dobro odgojen, mozda nije Babo dao marku za kafu pa si malo frustriran