Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja trazio u Bingu domaci ajvar, 10 minuta razgledo onu policu, nasao samo Vitaminku a i to je RS. Pa zar barem ajvara bosanskog da nemamo. Ista prica za sve ostale artikle, preplavljeni smo hrvatskim i sprskim proizvodima, sto je OK, nemam ništa protiv, konkurencija mora postojat, ali ne na uštrb domaćeg. Eto neka svako razgleda dobro Bingove police, mislim da nasi proizvodi ne prelaze 30% ukupne ponude u supermarketima.
tako je
@Frutek pa bilo je i sve se rasprodalo vitaminkin nevalja i zato si samo njega i nasao!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Treba je predložiti za Nobelovu nagradu.
@CovidSDA19 pa treba ipak se radi o hrani!
@Covidas hahaah Al me nasmija🤣🤣🤣
"Konkretno i u mom slučaju ja ajvar pripremam i za svoju djecu jer ne želim da se oni muče." _------------- E mislim kako bi bilo bolje da si tu mladost natjerala da sve rade sa tobom uz godine u godinu ovako svi stvaramo lijenčine koji će samo čekati da netko drugi uradi za njih kad dođu u zrele godine biti će džabalebaroši i tračeri a neće znati ništa...
Crvena paprika "roga", kakva ajvarusa...
Svka cast..nekontam iz Kalesije pa rainci
U pravi ajvar ne ide patlidzan,samo paprika
@smuminovic1 pravi ajvar ako nema patlidžana i nije ajvar.
Treba zanemariti ono sto je stvar ukusa.Sama cinjenica da necemu takvom posvetis 2-3 dana je vrijedno hvale.To radi samo onaj ko je navikao na mirise domace kuhinje i zna razliku a i uziva u svemu tome.Sa suprugom svake godine ispecem,ogulim .....50 kg.Nesto podijelimo,neka i drugi uzivaju.Ipak je to bosanski kavijar.Gospodji cestitam na upornosti i neka vam je u slast.
Ekipa, istrazite novu kriptovalutu Pi, rudarenje preko smartphonea jednim klikom dnevno,BEZ ULAGANJA, izlazak u mjenjacnice je planiran za kraj godine. Vec sada su prvi barovi u Zagrebu uveli placanje s Pi valutom, a coin i dalje, u ovoj ranoj fazi, mozete skinuti jednim klikom dnevno. Prikljucite se projektu i pustite vas smartphone da sam zaraduje za vas. Skinite free app preko App Storea ili linka https://minepi.com/amazingorion i ulogirajte se s imenom i prezimenom te kodom (amazingorion)
Da vas obavijestim, pravimo ajvar mnogo prije nego se ova zena i rodila. Thanks.
Previse crven za moj ukus, moj recept je 1/3 patlidjana i fazon je da se ne cijede paprike previse. Visak vode se ispari ukuhavanjem. Ajvar bude kao puter kad se zavrsi. Ovaj kalesijski je posih ko da gledam :)
Jutro, 6:30, clanak o AJVARU. Uz clanak preko 100 komentara. Kontam, raja se raspisala o raznoraznim receptima. Otvorim komentare i imam sta i vidit- oni se prepucavaju na nacionalnoj osnovi! Po vremenu njihovih piskaranja, sve se odvija negdje oko 2 sata u noci. Ljudi, imate li vi zivot? Radi li iko ista? Uzimate li redovno terapiju i zasto ne?!
Pa i nije neka domacica. Ne moze ajvar biti vrh sa paprikama pecenim u rerni. Paprike peci na zaru i nikako drugacije.
Raja, evo i CNN maloprije ovjavio da je domaćica iz Kalesije napravila ajvar, a rekli su da će u drugoj epEzodi prikazat' kako domaćin na Mahmutovcu priprema kupus za kiseljenje.
Arapski ajvar je 85posto patlidžana. A joj, tegla ošla za dan a jeftino nešto oko 2km, da 2.20km. Najglavniji fazon je s novim poklopcima teglu naglavačke da ključa 15 min. Ja si pola pola samo duplo više luka bjelca i nešto ljute paprike da ugrize. Ništa samljeo, Samo komad mesine ispržiš i pred kraj saspeš teglu i eto ti brzinski ručak. Isto tako 40min za meso. Umjesto zamrzivača, kad naleti jeftino meso teglišeš. Youtube vidi na engleskom canning meat.
A ni da spomenete da je Qmezina hanuma skuhala kompirušu?!
Iako volim ajvar, pazite se, od njeg iskaču hemoroidi. Rješenje: umanjite jesti ljute proizvode od luka, paprike/bibera, feferona, sirća...oštečuju bubrege i jetru osim u premalim količinama kako je Herbert Shelton objasnio u Orthotrophy. I zaista čim umanjim nestanu hemoroidi, vrate se sami u dupe.
@Rambinjo znaci svi meksikanci i ovi sto vole ljuto guza nahebala...malo morgen
@mcobanovan9 Pa ako si dovoljno zdrav, naravno otporniji si. Ja doduše imam i alergiju i hroničnu upalu grla i desetak bolesti, smrad iz usta, karijesi itd.
Ništa bolje ko ga dobro pravi mljac. Dajte još tekstova o hrani 😁